Maraqlı

Qanı qatılaşdıran 5 qida – 40 yaşından sonra yemək olmaz

19 Mart 2022 19:25
0 Şərh     Baxış: 1 164
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Qanı qatılaşdıran və qanın dövranını pozan, bununla da ürək-damar problemlərinə yol açan qidalar vaxtından əvvəl ölümə səbəb olur.

Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, rusiyalı dietoloq Darya Samoylova ciddi qan qatılaşdırıcı 5 qidanı açıqlayıb.

- Cəfəri, banan, paxlalılar, qızarmış kartof, kərə yağı

40-45 yaşdan sonra, xüsusən kişilər bu qidaları çox az yeməlidir.

Cəfəridə olan yüksək miqdarda K vitamini qanı sürətlə qatılaşdırır.

Kovid xəstələri də sağalandan 1 ay sonraya kimi müddətdə belə bu qidalardan uzaq dursa yaxşıdır. Çünki kovid özü qanda qatılaşmanı artırır.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.