Sağlamlıq

İftardan sonra şişkinlik və ağırlıqdan xilas edəcək MÖCÜZƏVİ ÇAY

4 May 2020 22:44
0 Şərh     Baxış: 3 537
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Razyana yumşaq iqlimli coğrafiyalarda yetişən və bir çox xəstəliyə faydası olan şəfalı bitkidir.

Milli.Az xəbər verir ki, daha çox əzələləri rahatlaşdırıb sinirləri yumşaltması ilə məşhur olan razyananın əslində bilinəndən daha çox effekti var.

Həzm problemlərindən ana südünün artmasına qədər bir çox məqsədlər üçün istifadə edilə bu bitki Ramazan ayında iftardan sonra mədədə yaranacaq şişkinliyi aradan qaldırmaqda yardmçı ola bilər.

Razyana çayının faydaları:

- Həzm sistemini hərəkətləndirir, qəbzlik, qaz və şişkinliyi aradan qaldırır.

- Xoraya səbəb olan mədə problemləri ilə mübarizə aparır.

- Qrip kimi tənəffüs yolları xəstəliklərinə faydalıdır. Xüsusilə, mövsüm dəyişkənliklərindəki soyuqdəymənin qarşısını alır.

- Ağız qoxusunu azaldır.

- Artıq çəkidən xilas olmağı asanlaşdırır.

- Mensturasiya dövrü ağrılarını azaldır.

- Əzələlərin yumşalmasını təmin edir və orqanizmi rahatlaşdırır.

- Kroniki ösükrəyi yüngülləşdirir.

- Ana südünü artırır, tərkibini zənginləşdirir.

- Qan təzyiqini balanslaşdırır. Ürk-damarın sağlamlığını qoruyur.

- Pəhrizdə olanların səhər razyana çayı içməsi tövsiyə olunur. Həm toxluq hissi verir, həm də metabolizmi sürətləndirir.

- Baş ağrılarını azaldır.

Razyana çayı necə hazırlanır?

1 fincan çay üçün 2-3 çay qaşığı razyana isti suya əlavə edilir və 3-5 dəqiqə dəmlənir. Daha sonra süzülür və səhər-axşam olmaqla, gündə 2 dəfə içilir.

1 fincan razyana çayının qida dəyərləri:

Karbonhidrat 0,1 qr

Yağ 0,1 qr

Lif 11 qr

Xolesterol 0 mq

Kalium 14,91 mq

Sodium 6,64 mq

Kalsium 15,88 mq

Vitamin A 7,7 iu

Vitamin C 1,9 mq

Dəmir 0,3. (publika.az)

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.