Bakı Ekspo Mərkəzində "Qızıl Şah" Milli Kulinariya Çempionatı keçirilib. Çempionat çərçivəsində gənclərdən və peşəkarlardan ibarət komandalar, həmçinin fərdi aşpazlar və şirniyyatçılar medallar uğrunda mübarizə aparıblar.
Gənclər komandaları arasında birinci yeri "WorldSkills 2" komandası (Qasımova Kamilla, Vəliyeva Leyla və Yusifov Rəşad) tutub. İkinci və üçüncü yerləri müvafiq olaraq "WorldSkills 1" və "Tornado" komandaları tutub.
Peşəkarlar arasında birinci yeri "Sırovarna" restoranının komandası (Şəfiyev Tapdıq, Temirbulatov Rasim və Şükürova Mariya) tutub. İkinci və üçüncü yerləri müvafiq olaraq "Boulevard Marriott Hotel" və "Hilton Hotel" tutub.
Çempionatın ən yaxşı aşpazı adına Highboll komandasından Ağamalıyev Elvin layiq görülüb. Çempionatın xüsusi mükafatı Şahplov üzərində təsvirin çəkilməsi texnikasına görə Məmmədzadə Turala verilib.
"Balıq yeməyi", "Ət yeməyi", "Quş əti yeməyi", "Restoran deserti", "Müasir Azərbaycan mətbəxi" və "İncəsənət" kateqoriyaları üzrə də medallar oynanılıb. Çempionatın təşkilatçıları Azərbaycan Kulinariya Mütəxəssisləri Assosiasiyası İctimai Birliyidir. Çepmionat CEO Azerbaijan, Gənclər və İdman Nazirliyi və Milli Kulinariya Mərkəzinin dəstəyi ilə keçirilib.
Çempionatın münsifləri müxtəlif beynəlxalq assosiasiyaların rəhbərləri və Dünya Kulinariya Assosiasiyasının sertifikatlı hakimləri olub, o cümlədən:
Mişel Uve - Almaniya\BƏƏ
Stevo Karapanca - Xorvatiya/İsveçrə
Domeniko Maggi - İtaliya
Iztok Legat - Sloveniya
Vuksan Mitroviç - Monteneqro
Qoran Radiozeviç - Serbiya
Nikolay Baratov - Rusiya
Mahaç Vaqabov - Rusiya
Qaliblərin ətraflı siyahısı www.chefs.az saytında tapa bilərsiniz.
İnformasiya dəstəyi - Trend.az, Day.az, Milli.Az, Azernews.az