İnqradientlər
1 kq cənnət alması
1,3 kq şəkər (əgər mürəbbəni turşməzə istəyirsiniz, onda şəkəri az qoyun)
1 stəkan su
Almaların saplaqlarını saxlayaraq, yaxşı yuyun. Çəngəllə deşin. Şəkər və sudan sirop hazırlayın və kənara qoyun.
Qazana su töküb qoyun qaynamağa. Su qaynayan kimi almaları suya töküb 5 dəqiqə qaynadın. Almalar qaynayandan sonra onları süsgəcə tökün. Almaları qazana yığıb üstə siropu əlavə edin. 8 saat saxlayın.
Sonra qazanı orta oda qoydum. Mürəbbə 7 dəqiqə qaynamalıdır. Qazanı odun üstündən gətirib 6-7 saatlıg kənara qoyun. Qaynayarkən ehtiyatla qarışdırın, üzə çıxan almalar dibə enməlidirlər.
Sonra mürəbbəni odun üstünə qoyub yavaş-yavaş qaynara çatdırın. 5-10 dəq qaynadın. Mürəbbə onda hazırdır ki, almalar kəhraba rəngini alsınlar, şirəsi isə - açıq çəhrayi.
Nuş olsun!
Milli.Az

