Kulinariya

Mətbəx sirləri: Nutellalı hörük - FOTO

1 Noyabr 2014 07:00
0 Şərh     Baxış: 3 486
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az nutella ilə hörük formasında pirojnaların hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

0,5 ç.q. quru maya
1 st. isti su
2,5 st. un
1 ç.q. duz
1/3 st. nutella
qarğıdalı unu
1 yumurta + 1 x.q. su

Mayanı 1/4 st. isti suda əridin, 10 dəqiqə saxlayın.

Unu duzla qarışdırın, mayanı və suyun qalanını əlavə edin, xəmir yoğurun. Bir qədər yapışqan alınmalıdır. Yağlanmış ləyənə qoyub üzərinə nəm dəsmal çəkin, isti yerdə 1 saat saxlayın.

Masanın üzərinə qarğıdalı unu səpin, xəmiri dördbucaqlı formada yayın. Kənarlarında bir qədər yer saxlayaraq nutellanı üzərinə yayın. Sıx rulet bükün. İçinə perqament döşənmiş siniyə qoyun. Üzərinə qarğıdalı unu səpin. Ruleti uzunasına iki yerə bölün, şəkildə gördüyünüz qaydada burun. Üzərinə dəsmal çəkib 20 dəqiqə saxlayın. Yumurtanı 1 x.q. su ilə çalıb üzərinə çəkin.

Sobanı 190 dərəcə qızdırın. 20 dəqiqə bişirin. Sonra dərəcəni 220-dək artırın, təxminən 5-7 dəqiqə bişirin. Üzəri qızılı-qəhvəyi rəng almalıdır. Süfrəyə verməzdən əvvəl soyudun.

Nuş olsun!

Resept: vk.com/vk_cook

Milli.Az

Böyütmək üçün şəkillərə klikləyin.

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.