Milli.Az Stalik Xankişiyevin bloquna istinadən şaftalı ilə ət qovurmasının hazırlanma qaydasını təqdim edir
Tərkibi:
qoyun budu
soğan
pomidor
ərinmiş yağ
şaftalı
xırdalanmış badam və ya qoz
limon
Əgər soyuducunuzda duzlanmış, ədviyyatda bir həftə basdırılmış qoyun budu varsa, necə var eləcə sobada bişirib nuş edin.
Yox, əgər iri keramik qazanınız və bəzi ədviyyatlarınız varsa, o zaman bir qədər mürəkkəb təam haqda düşünməyə dəyər.
Qoyun budunu tikələrə doğrayın.
Soğanı kubik doğrayın, pomidorların qabığını soyun.
Sobanı 300-330 dərəcə C qızdırın.
Tavaya soğanın bir hissəsini və ədviyyatı, üzərinə isə əti döşəyin.
Soğanın qalanını ətin üzərinə döşəyin, ədviyyat səpin, bir neçə qaşıq ərinmiş yağ gəzdirin.
Sobaya qoyun. Bir müddət sonra çıxarıb qarışdırın, yenidən sobaya qoyun. Ət təxminən 1 saat 20 dəqiqəyə bişir. Arada bir neçə dəfə qaprışdırmağı unutmayın.
Bunu ocağın üstündə də bişirə bilərsiniz, o zaman sizə təxminən 40 dəqiqə lazımdır, amma gərək əlinizdə kəfkir qazanın başından ayrılmayasınız.
Ətlə soğan "bunu nə yeyərdim!!!" deyəcəyiniz həddə çatanda 1 stəkan bulyon əlavə edin. Əgər yoxdursa, 1 stəkan qaynar su tökün. Pomidorları, 2-3 x.q. şəkər tozu, yarım limonun şirəsini və xırdalanmış badamı (qozu) əlavə edin.
Qarışdırın, üzərinə quru otlar (zövqə görə) və ədviyyat (ya da hamısının yerinə xmeli-suneli) səpin, yenidən sobaya qoyun.
Sobanın istiliyini bir qədər də azaldın, təxminən 180 dərəcəyədək.
Şaftalıları ortadan bölüb dənəsini çıxarın. Əti sobadan çıxarın, üzərinə təzə göyərti - reyhan, nanə, keşniş səpin. Şaftalıların hər birinin ortasına çiyələk mürəbbəsinin şirəsindən bir çay qaşığı tökün (bunun əvəzinə şəkər tozu səpib, limon şirəsi sıxıb, bir qədər də gül suyu gəzdirmək olar).
Yenə də sobaya qoyun. Lap sonda üzərinə xırdalanmış fıstıq səpin.
(Bunu közdə də bişirə bilərsiniz. O zaman çuqun qazanın altına bir neçə qat folqa çəkin ki, ət yanmasın).
Nuş olsun!
Bayramınız mübarək!
Milli.Az
DİGƏR XƏBƏRLƏR
- Kababı dadlı etmək üçün belə bişirin – Barmaqlarınızı da yeyə bilərsiniz
- Kartof bişirilərkən edilən SƏHV - Evdar qadınların çoxu bilmir
- 5 dəqiqədə necə dadlı toyuq hazırlamaq olar?
- Sobada maraqlı kotlet resepti – Yağ ləkəsindən də qurtulacaqsınız
- Qırmızı BORŞ necə bişirilir? – Tövsiyələr
- Kotlet hazırlayanda plastik şüşədən istifadə edin – Maraqlı üsul
XƏBƏR LENTİ
- Emildən 3-cü qızıyla bağlı paylaşım - FOTO
- Tualeti dəfnə yarpağı ilə sürtün – Evdar qadınlar bilməlidir
- Putin dayanmır, müharibəyə hazırlaşmalıyıq - Leyen
- Əməkdar artist onkoloji xəstəliyə tutuldu
- ETSN: Çaylarda suyun səviyyəsi izlənilir
- "Yıxıldım, ayağımdan və başımdan travma aldım" - VİDEO
- Təbii fəlakə 670 nəfəri həyatına son qoydu
- Adam kimi dil bilən, söz anlayan avtomobil YARADILDI
- İrəvanda hökumət binası yenidən polis mühasirəsində
- Toy günü anası dediyi sözlə gəlini AĞLATDI - VİDEO
- Əhmədinejat prezidentliyə namizəd olacaq?
- Tez-tez səyahət edənləri gözləyən ölümcül təhlükə - Bunlara diqqət etməsəniz...
- Bu rayonda DYP-yə yeni rəis təyin olundu
- Bu gündən bütün bürclərin taleyi dəyişir: 2025-ci ilin iyununa qədər...
- "Konyakın "zakuskası" pomada dəyməmiş qız dodağıdır" - VİDEO
- Kür çayı məcradan çıxdı
- Lunyov Səudiyyə Ərəbistanına gedir?
- Dörd kəndin qaytarılması Prezident İlham Əliyevin tarixi zəfərlər silsiləsinin davamıdır
- Azərin körpəlik papağını qızı taxdı - FOTO
- Ərəb ölkələri Türkiyənin bu təklifini RƏDD ETDİ
- Məşhur milyarderdə yenidən XƏRÇƏNG AŞKARLANDI - 6 ay ömrü qalıb
- Rusiya - Ukrayna müharibəsi bitəcək - Söz verdi
- “Baxdım, yaxşı çəkilib” – Rasim Balayev “Alatava” haqda
- Paraqvay Prezidenti dövlət başçımızı təbrik edib