Sezar sousunun tərkibi ənənəvi olaraq bir neçə əsas inqrediyentdən ibarətdir. Bu sous Sezar salatının məşhur komponentidir və ona öz unikal dadını verir.
Milli.Az xəbər verir ki, ənənəvi Sezar sousunun tərkibi aşağıdakı kimi olur:
Zeytun yağı
Sousun əsas yağ tərkibini təşkil edir və digər inqrediyentlərlə qarışdırılaraq kremli bir konsistensiya yaradır.
Sarımsaq
Təzə sarımsaq sousa öz kəskin və ətirli dadını verir.
Yumurta sarısı
Yumurta sarısı sousun emulsifikatoru kimi çıxış edir və ona kremli və qalın bir toxuma verir. Bəzi reseptlərdə çiy yumurta istifadə olunur, amma hazır souslarda pasterizə olunmuş yumurta sarısından da istifadə edilə bilər.
Ansjuez
Ansjuez (anchovy) sousun unikal və duzlu dadını təmin edən balıqdır. O, sousa dərin bir umami dadı verir.
Parmezan pendiri
Sousa xüsusi bir pendir dadı verir və Sezar salatına umami notları əlavə edir. Parmezan pendiri incə rəndələnmiş şəkildə istifadə olunur.
Dijon xardalı
Bu, sousa yüngül turşu dadı və hamar bir toxuma verir.
Limon suyu
Təzə sıxılmış limon suyu sousa turşuluq əlavə edir və digər inqrediyentləri tarazlayır.
Worcestershire sousu
Bu sous ansjuezlə yanaşı umami dadını gücləndirir və bir az daha kompleks bir dad qatır. Worcestershire sousu qaramalı, sirkə, melas və müxtəlif ədviyyatlardan hazırlanır.
Duz və istiot
Dadını tarazlamaq üçün duz və təzə üyüdülmüş qara istiot istifadə olunur.
Bu inqrediyentlər qarışdırılaraq klassik Sezar sousunu yaradır. Bu sous salatlara əlavə edilməzdən əvvəl qarışdırılır və adətən xırda krutonlar və əlavə parmezan pendiri ilə bəzədilir.
Milli.Az