Kulinariya

Qozlu acılı əzmə necə hazırlanır?

15 Sentyabr 2024 18:27
Baxış: 1 456
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Qozlu acılı əzmə Azərbaycan mətbəxində çox sevilən, dadlı və ədviyyatlı bir qəlyanaltıdır.

Aşağıda qozlu acılı əzmənin hazırlanma qaydasını tapa bilərsiniz.

Lazım olan ərzaqlar:
• 1 stəkan qoz ləpəsi
• 2 ədəd qırmızı bibər (acı və ya şirin, zövqə görə)
• 2 diş sarımsaq
• 1 ədəd pomidor
• 1 çay qaşığı bibər pastası (istəyə bağlı)
• 1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu (acı və ya şirin)
• 1/2 çay qaşığı kimyon
• 1/2 çay qaşığı duz (zövqə görə)
• 1/4 stəkan zeytun yağı
• 1-2 xörək qaşığı nar şərbəti (və ya limon suyu)
• 1 xörək qaşığı təzə doğranmış cəfəri (istəyə bağlı)

Hazırlanma qaydası:
1. Qozu hazırlayın: Qoz ləpəsini əvvəlcədən quru tavada 2-3 dəqiqə qızardın ki, aroması açılsın. Daha sonra soyudun və incə doğrayın və ya mətbəx blenderində əzin. Amma tam toz halına gətirməyin, bir az iri hissələr qalması dadını daha maraqlı edəcək.

2. Bibər və sarımsağı əzin: Qırmızı bibəri və sarımsağı blenderə qoyun və tamamilə əzib püre halına gətirin. Bibər çox acıdırsa, tərkibindəki toxumları çıxara bilərsiniz.

3. Pomidoru əlavə edin: Pomidorun qabığını soyun və kiçik doğrayaraq bibər və sarımsağa əlavə edin. Hər şeyi birlikdə əzərək birləşdirin. Pomidorun suyu əzəmənin tərkibində təbii şirəlik qatır.

4. Ədviyyatları qarışdırın: Əzilmiş bibər, sarımsaq və pomidor qarışığına bibər pastası, qırmızı bibər tozu, kimyon və duz əlavə edin. Bu qarışımı yaxşıca qarışdırın ki, ədviyyatlar bərabər paylansın.

5. Qozu əlavə edin: Hazırladığınız qozu qarışığa əlavə edin və qarışdırın. Qoz əzməyə xırçıldayan bir tekstura və zəngin dad qatacaq.

6. Nar şərbəti və ya limon suyu əlavə edin: Zeytun yağı və nar şərbətini (və ya limon suyunu) əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Nar şərbəti əzməyə turşməzə dad qatır, limon suyu da alternativ olaraq istifadə edilə bilər.

7. Son toxunuş: Zövqə görə doğranmış cəfəri əlavə edin və əzməni bir daha qarışdırın.
8. Xidmət edin: Hazır qozlu acılı əzməni bir qaba qoyun və üstünə bir az zeytun yağı gəzdirin. İsti təndir çörəyi və ya lavaşla xidmət edə bilərsiniz.

Qeyd:
• Acılıq səviyyəsini öz zövqünüzə uyğun tənzimləyə bilərsiniz.
• Əzməni soyuducuda bir neçə gün saxlamaq mümkündür, lakin ən yaxşı dadı təzə hazırlandıqda verir.
Bu resept ət yeməkləri və digər qızartmaların yanında, həmçinin qəlyanaltı kimi çox uyğun və dadlıdır.

Nuş olsun!
 

Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.