Maraqlı

Kərə yağını bitki ilə əvəz edənlərdə infarkt riski artır

20 Oktyabr 2021 04:05
0 Şərh     Baxış: 1 308

Uzun illər ərzində belə hesab olunurdu ki, bitki yağları (qarğıdalı, günəbaxan, zeytun yağı) kərə yağından daha faydalıdır.
Bu yanaşma keçən əsrin 80-ci illərində mövcuddur və bir çox xarici ölkələrdə (əsasən Qərb ölkələrində) kərə yağının istehlakının xeyli azalmasına, bitki yağların isə əksinə artmasına səbəb olub. Son zamanlar isə bir çox alimlər bu yayılmış nöqteyi-nəzəri yanlış hesab edirlər.

Şimali Karolina (ABŞ) Universiteti alimləri araşdırmalar nəticəsində belə qərara gəliblər ki, rasionunda kərə yağını bitki yağları ilə əvəz edən insanlarda infarktın inkişafı riski artmış olur.

Saglamolun.az bildirir ki, araşdırmaların nəticələri Forbes jurnalında dərc olunub.

Milli.Az

35 000 AZN-dək krediti ONLAYN sifariş et!

Şərh yaz:

0 Şərh:

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.