Sağlamlıq

Koronavirus xəstələri hansı qidaları yeməlidir?

6 Noyabr 2020 23:45
Baxış: 2 128
VTB-də yüksək depozit faizleri daha çox qazandırır

Koronavirus xəstələri hansı qidaları yeməlidir? 

Orqanizmə koronavirusla mübarizədə qida ilə dəstək olmaq üçün xəstələr daha çox A, D, C, E, B, fol turşusu, sink, selenlə zəngin qidalar yeməlidir.

Milli.Az həmin qidaları təqdim edir.

- yumurta - sarısı
- balıq
- balıq yağı
- krə yağı
- zeytun yağı
- qaraciyər
- qoz, fındıq
- günəbaxan tumu
- balqabaq
- itburnu
- kələm
- sitrus meyvələri
- toyuq, çolpa bulyonu
- giləmeyvələr
- pomidor

Koronavirus xəstəsi bunları daha çox variantda yeməlidir. Hər gün 1 qaşıq zeytun yağı içə bilər.

Allergiya verən qidaları azaltsın.

Baldan uzaq olsa yaxşıdır

Koronavirus xəstəsi az-az, keyfiyyətli və tez-tez yeməlidir. /medicina.az

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.