Sağlamlıq

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

7 Dekabr 2025 01:01
Baxış: 222
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır.

Milli.Az xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb.

Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsaq problemləri olan insanlar üçün uyğundur. İstilik mədə qişasını qıcıqlandıran sarımsaq birləşmələrini məhv edir.

İvanovun sözlərinə görə, bu məhsul yüksək turşuluqlu və ya mədə-bağırsaq xəstəlikləri olan insanlar tərəfindən istehlak edilə bilər:

"İstilik sarımsaqda olan vitamin və mineralları məhv etmir. Bişmiş sarımsaq həmçinin hüceyrələri zədələnmədən qoruyan və yaşlanma prosesini yavaşladan antioksidantlarının əhəmiyyətli bir hissəsini saxlayır".

Bundan əlavə, həkim hesab edir ki, qaynadılmış sarımsağın müntəzəm istehlakı xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa və qan təzyiqini normallaşdırmağa kömək edir.

İvanov xəbərdarlıq edib ki, mövcud qaraciyər və ya böyrək xəstəliyi olanlar qaynadılmış sarımsaq istehlak etməzdən əvvəl həkimə müraciət etməlidirlər.

Qıcıqlanmış bağırsaq sindromu olan insanlar üçün çiy sarımsaq təhlükəli ola bilər. /Medicina.az

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.