Sağlamlıq

Çiy əti heç vaxt yumayın - SƏBƏB

19 Dekabr 2023 03:25
Baxış: 1 067
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Əti bişirməzdən əvvəl yaxşıca yumaq vərdişi təhlükəlidir.

Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, ekspertlər bu barədə xəbərdarlıq edirlər.

Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, xam formada olan bu məhsul çarpaz çirklənmə ehtimalına görə, xüsusi ehtiyatla işlənməlidir. Məsələn, əti yumaq üçün su axını istifadə edərkən mikroblar qablara və dəzgahlara düşə bilər.

Çiy əti dərhal bir qazana və ya qovurma qabına qoymaq daha yaxşıdır. Və 62 dərəcə istilikdə saxlayın, bütün bakteriyaları məhv edəcək.

Mikrobların digər qidalara keçməsinin qarşısını almaq üçün çiy ət, quş əti və balıq üçün ayrıca kəsmə taxtalarından istifadə etmək də vacibdir. Eyni zamanda, kəsildikdən sonra əllərinizi yaxşı yumaq və ət qablaşdırmasını dərhal atmaq lazımdır.

Milli.Az

Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.