Kulinariya

Mətbəx sirləri: Kartoflu kıstıbıy

29 Oktyabr 2013 07:00
35 Şərh     Baxış: 9 363
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az eda.ru-ya istinadən tatar mətbəxindən kartoflu kıstıbıyın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi (6 pay):

200 q düşbərə xəmiri
120 q kərə yağı
500 q kartof
duz
qara istiot

Kartofu təmizləyin, suda bişirin, duz, istiot vurub püre hazırlayın.

Xəmiri kündələyin. Balaca (əl boyda) yuxalar yayıb quru qızdırılmış tavada hər iki üzünü qızaranadək bişirin. Təxminən hər üzünü 1-2 dəqiqə. Çox qurutmayın. Bunun üçün bişəndən sonra üzərinə dəsmal da çəkə bilərsiniz ki, qatlayanda sınmasın.

Bişmiş yuxanın yarısına kartof püresi qoyun, digər yarısını üstünə qatlayın.
Üzərinə kərə yağı çəkib süfrəyə verin.

Nuş olsun!

Milli.Az 
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.