Kulinariya

Xurmanı qızartmağa çalışmısız? - Mükəmməl qəlyanaltı üçün RESEPT

7 Dekabr 2019 15:42
2 Şərh     Baxış: 2 136

Xurma üçün vaxt gəldi, indi istifadə etməyin yeni yollarını sınamağın da vaxtıdır. Əgər bu meyvəni xam şəklində yemək sizin üçün cansıxıcırdırsa, onu qızartmağı təklif edirik.

Milli.Az Lent.az-a istinadla bildirir ki, resept çox sadədir. Qızartmaq üçün qab, bir də qril lazımdır, xurma isə "formasını saxlamalıdır", yəni həddindən artıq yumşaq və şirəsi axmış vəziyyətdə olmamalıdır.

Buğda çörəyi və kəsmik də tələb olunur (istənilən turşumamış kəsmik). Qızardılmış xurma ilə sendviç hazırlayacağıq.

Çörəyi xırtıldayan hala gətirmək üçün yağda əvvəlcədən qızardın, yaxud tosterdə qurudun. Soyudun, sonra üzərinə pendir yayın. Xurmanı 1 santimetr qalınlıqda dilimlərə kəsin və yağsız tavaya qoyun, hər iki tərəfini qızılı rəng alana qədər qızardın.

Hətta sərt xurma da qeyri-sabit bir maddədir, buna görə tavanın kənarları boyunca sürtmədən diqqətlə çıxarmaq lazımdır.

Qızardılmış xurmaları pendir sürtülən çörəyin üstünə qoyun, ətir üçün bir neçə təzə reyhan yarpağı da əlavə edə bilərsiniz. Duzlu pendir, şirin xurma və xırçıldayan çörəkdən sehirli bir birləşmə ortaya çıxacaq. Bu buterbrodu yeyəndən uzun müddət sonra dadı damağınızdan getməyəcək.

Milli.Az 

loading...

Şərh yaz:

2 Şərh:

  • Anonim
    ♡im çıxdı · 7 Dekabr 2019 16:2631

    öööö

    Cavab yaz
    • Anonim
      :) · 2 Yanvar 14:5900

      Burda deyibler: Yememisen qaz etini, ne bilesen lezzetini:)

      Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.