Kulinariya

Asan hazırlanan kurabiyə resepti

31 Oktyabr 2018 07:00
5 Şərh     Baxış: 8 214

Milli.Az axşam.az-a istinadən ev şəraitində asan hazırlanan kurabiyə reseptini təqdim edir:

250 qram otaq istiliyində yumşalmış marqarin

2 çay stəkanı şəkər tozu
1/2 çay stəkanı maye yağ
1 ədəd yumurta
2 yemək qaşığı nişasta
1 çay qaşığı qabartma tozu
1 paket vanil
9 çay stəkanı un
Hazırlanması:

Bir qabda marqarini, şəkər tozunu, duru yağı və yumurtanı yaxşı qarışdırın. Sonra nişasta, vanilin və qabartma tozunu da əlavə edib qarışdırın. Unu üzərinə əlavə edib yoğurun. Ələ yapışmayan xəmir əldə edəcəksiniz.

Hazırladığınız xəmiri streçlə sarın və soyuducuda 30 dəqiqə saxlayın. Sonra xəmiri soyuducudan çıxarın və əlinizlə qoz büyüklüyündə parçalar qopararaq istədiyiniz şəklə salın. Formalaşdırdığınız xəmirləri yağlı kağız sərilmiş bir soba qabına düzün. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə sobada, üstləri bir az qızarana qədər təxminən 15 dəqiqə bişirin. Soyuduqdan sonra süfrəyə gözəl şəkildə servis edib yeyə bilərsiniz.

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

5 Şərh:

  • Anonim
    asi · 1 Noyabr 2018 11:4020

    Mətbəxdə olmayanlara salam). Dünən resept verilib, burda olmadığımdan xəbirim olmayıb).. Reseptin tərkibi nəsə standart deyil). 9 st un, 2 st pesok digər ərzaqlarla uyğun gəlmir zənnimcə)... Mən bu yaxınlarda bişirdiyim və çox bəyəndiyim peçenyə reseptini yazım.Bişirdiyim peçenyələr içində ən çox xoşladığımdı).. 125 qr otaq istiliyində yumşaq kərə yağına yarım st pudra şəkər, 1 yumrtanın sarısı, vanil, yarım paçka qabartma tozu qatılıb yaxşı qarışdırılır.Sonra 2 st un hissə-hissə qatılıb yumşaq xəmir edilir..Un biraz çox da apara bilər.Əsas odur, xəmir yumşaq, ələ yapışmayan olsun..Sonra bir az qoz fındıq, araxis hansından istəsəniz təxminən yarım st xırdalayın, içinə 1-2 xq pesok qatın..Sonra xəmirdən kiçik peçenyələr düzəldin, əvvəlcə xəmirdən qalan yumurtanın ağına, sonra həmin qoz pesok qarışığına batırın bişirin)..Rəngi bir az saralanda hazırdı).

    Cavab yaz
    • Anonim
      $.$.$. · 4 Noyabr 2018 12:2530

      Kulinariyanın şirin şəkər gözəl xanımlarına salam. Coxdandır mən də girmirdim kulinariya səhvəsinə, şirniyyatları sevənlərə deyim ki nənəmin və anamın mətbəxindən arada şirniyyat cox yediyimdən bir kilo kökəlmişəm.Buna görə hər axşam bacımla yuruşə cıxırıq.Şirniyyatı görub özunu saxlaya bilməyənlərə deyim ki , yeyin amma cox gəzin . Gəzin ki kalorilər yansın .

      Cavab yaz
      • Anonim
        $$$a · 24 Dekabr 2018 09:5300

        Cox lazimdi senin kokelmeyin gundeliyin rejimin camata ?Biraz aqir ol cavan qizsan .

        Cavab yaz
    • Anonim
      E.1989 · 4 Noyabr 2018 13:0833

      11:40 ha"ha

      Cavab yaz
      • Anonim
        E.1989-a · 24 Dekabr 2018 09:5400

        Xeste basin catmir ? Xanimin serhinde gulmeli nevar bambililarin $$$ dan sonraki krali ?

        Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.