Kulinariya

Mətbəx sirləri: "Ananas" salatı

12 Avqust 2012 07:00
0 Şərh     Baxış: 8 367
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən
Tərkibi:

3 kartof
400 q toyuq əti
150 q qoz
100 q bərk pendir
3 yumurta
4 marinə edilmiş xiyar
1 baş soğan
göy soğan - istəyə görə
mayonez  - istəyə görə
qara istiot - istəyə görə
duz - istəyə görə

Kartofu yuyun, suda bişirin, soyudun, qabığını təmizləyib sürtgəcin xırda gözündən keçirin. Yumurtaları qaynadıb soyudun, qabığını təmizləyib sürtgəcin iri gözündən keçirin.
Toyuq ətini yuyub qaynadın, soyudub doğrayın.
Pendiri sürtgəcin iri gözündən keçirin. Marinə edilmiş xiyarları yuyub xırda kubik doğrayın.
Soğanı təmizləyib yuyun, xırda doğrayın.

Ərzaqları lay-lay oval formalı buluda düzün. Hər layı istəyə görə duzlayıb-istiotlayın, mayonez çəkin:

1-ci lay: bişmiş kartof
2-ci lay: soğan
3-cü lay: toyuq əti
4-cü lay: marinə edilmiş xiyar
5-ci lay: toyuq əti
6-cı lay: pendir
7-ci lay: yumurta

Qoz ləpələrini yarı bölün, salatın üstünə bolluca mayonez çəkin, qozla bəzəyin. Bir neçə göy soğanı salatın yuxarı hissəsinə yerləşdirin (ananasın yarpaqları kimi).

Nuş olsun!

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.