Kulinariya

"Dünyanın ən yaxşı tortu" – Hazırlamaq üçün dəm-dəsgah lazım deyil

21 Oktyabr 2024 22:05
Baxış: 502
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Şokoladlı tortları çox adamlar bəyənir. Bu deserti evdə özünüz hazırlamaq xüsusi zövq verir

Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, İnstaqramda "food blogger" kimi fəaliyyət göstərən Emça Uilsin dünyanın ən yaxşı və asan hazırlanan hesab etdiyi tortun reseptini paylaşıb. 

Bloqerin sözlərinə görə, bu tortu hazırlamaq üçün sadəcə 5 məhsul lazımdır. Yaxşı tərəfi odur ki, həmin bu inqrediyentlər hər evin mətbəxində olan şeylərdir. Nəzərə almaq lazımdır ki, bu, saxta şokoladlı pudra tortudur. Ona görə də dadı adi ilə eyni olmayacaq. Sosial şəbəkədə yayılan resepti izləyicilər çox bəyənib və hətta trend ediblər. Resepti təqdim edirik: 

Lazım olan ərzaqlar: 

Kərə yağı - 100 q;
Şəkər tozu - 280 q;
Yumurta - 3 ədəd;
Un - 160 q;
Kakao tozu - 60 q;
Qaynar su - 150 ml.

Şokolad siropu üçün sizə lazımdır: 

Kakao tozu - 90 q;
Duz - 0,5 çay qaşığı;
Şəkər - 450 q;
Kərə yağı - 150 q;
Ağır krem - 100 q;

Əvvəlcə suyu qaynadın. Otaq temperaturunda kərə yağını şəkərlə qarışdırın, yumurtaları bir-bir əlavə edin və unu tədricən qarışdırın.

Ayrı bir qabda kakao tozunu qaynar su ilə qarışdırıb iki dəqiqə buraxın. Xəmirə tökün və yumşaq şəkildə qarışdırın. Bu miqdardan 15 sm diametrli qəlibdə 3 ədəd biskvit bişirmək lazımdır.

İndi isə siropu hazırlayaq. Bütün maddələri bir qazanda qarışdırın və şəkər əriyənə qədər orta istilikdə qızdırın. Bundan sonra tamamilə onu soyutmaq lazımdır.

Bütün inqrediyentləri kiçik bir qazana əlavə edin və orta istilikdə şəkər və suyu əridin. Şəkər əriyəndə istidən çıxarın və tamamilə soyuması üçün kənara qoyun.

Krem üçün kakao və tozu qarışdırın. Onlara yumşaq kərə yağı əlavə edin, homojen bir kütlə əldə etməlisiniz.

Kremi mikrodalğalı sobada 40-50 saniyə qızdırın. Digər inqrediyentlərə töküb qarışdırın. Kremə dəyənə qədər yapışqan filmlə örtün və qatılaşana qədər soyudun.

Tort təbəqələrinin üstlərini kəsin ki, düz olsun və tortu yığmağı asanlaşdırsın. Biskvitlərin içinə deşiklər açıb hər birinin üzərinə şərbət tökün. Hər biskvit nəm olmalıdır. Kremi soyuducudan çıxarın və yumşaq bir quruluş əldə etmək üçün yenidən qarışdırın. Keksləri yağlayın, xaricə kifayət qədər krem çəkin. Budur, tortunuz hazırdır!

Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.