Kulinariya

Ciyəri belə bişirin – Ona alma əlavə edin

5 Yanvar 2024 07:10
Baxış: 1 997
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Ciyər bir çoxlarının sevdiyi yemək növüdür. Ancaq hər kəs onu dadlı bişirə bilmir. 

Milli.Az lent.az-a istinadən ciyəri dadlı və düzgün bişirmə qaydasını təqdim edir:

1 kiloqram ciyər;

0,5 kiloqram alma;

2 soğan;

5 yemək qaşığı bitki yağı;

0,5 stəkan buğda unu;

0,5 limon;

Zövqə görə duz və qara bibər;

Muskat və üyüdülmüş darçın - hər biri bir çimdik.

Beləliklə, əvvəlcə yuyulmuş və təmizlənmiş ciyər kifayət qədər böyük parçalara kəsilir.  Soğan soyulmalı və böyük yarım halqalara kəsilməlidir. Almaları özəyi ilə kəsilərək atılır və kiçik dilimlərə ayrılır. Almaların vaxtından əvvəl qızarmasının qarşısını almaq üçün bu mərhələdə limon suyu istifadə olunur.

Ciyəri una batırın, sonra bitki yağında yüksək odda qızardın.

Qızartma müddəti 2-3 dəqiqədən çox olmamalıdır. Bundan sonra ciyər ayrı bir qaba tökülür və qapaq ilə örtülərək, soyumağa buraxılır.

Almaları ciyərin hazırlandığı qaba atılır və muskat, darçınla 2-3 dəqiqə qızardın.

Almalar istənilən vəziyyətə çatdıqda, formasını itirmədən, onu soğanla əvəz edərək çıxarıla bilər. Tərəvəz qızılı rəng alana qədər qızardın.

Soğanların üzərinə ciyər və almnı tökün, tavanı qapaq ilə örtün və hazır olana qədər 7-10 dəqiqə qaynadın. Yeməyi vaxtaşırı qarışdırmaq lazımdır.

Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.