Maraqlı

Yumurta qaynatdığınız suyu atmayın - Faydalıdır

14 Fevral 2023 22:35
Baxış: 1 546
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Əgər bu günə qədər içərisində yumurta qaynatdığınız suyu atırdınızsa, deməli səhvə yol vermisiniz.

Lent.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, yumurta qabığının 90 faizi kalsium karbonatdan ibarətdir. Üstəlik, yumurta qabığında mis, ftor, dəmir, manqan, molibden, fosfor, kükürd, sink, silisium və bir çox digər vacib mikroelementlər var.
Yumurta bişirərkən həmin mikroelementlər qaynadığı suya qarışır. Mütəxəssislərin fikrinə görə, bişmiş yumurtanın qabıqlarını əzib toz halına salmaq və ağacların dibinə tökmək faydalıdır. Həmçinin yumurta qaynadılmış suyu da soyutduqdan sonra otaq bitkilərinizin və ya ağacların dibinə tökməklə onların daha da boy atmasına kömək etmiş olarsınız.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.