Sağlamlıq

Bu yağlar xərçəng riskini artırır

20 İyul 2021 02:33
Baxış: 1 173

Yemək qızartdığınız yağlardan təkrar istifadə etmək xərçəngin inkişafına səbəb olur.

Milli.Az axşam.az-a istinadən bildirir ki, alimlərin fikrinə görə, təkrar qızardılmış yağ öz tərkibini dəyişir və onda güclü toksiki kanserogen akrolein əmələ gəlir. Akrolein isə bir çox xərçəng növünün inkişafına gətirib çıxarır.

Mütəxəssislər qidalanmada qızardılmış qidaların miqdarını minimuma azaltmağı və yağı heç zaman təkrar qızdırmamağı tövsiyə edirlər.

Milli.Az

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.