Sağlamlıq

Mətbəxinizdə varsa, dərhal atın!

2 Dekabr 2025 04:04
Baxış: 162
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Uzun müddət açıq qalmış zeytun yağı oksidləşərək toksik maddələr əmələ gətirir və ürək-damar sağlamlığı üçün təhlükə yaradır.

Milli.Az xəbər verir ki, qida mütəxəssisləri bildirir ki, açıq zeytun yağı hava, işıq və istiliklə təmasda kimyəvi strukturunu dəyişir, faydalı maddələr azalır, zərərli komponentlər isə artır. Xüsusilə xroniki xəstələr üçün risk daha yüksəkdir.

Zeytun yağını sərin, qaranlıq yerdə, tünd şüşə qabda və yaxşı bağlanmış qapaqla saxlamaq tövsiyə olunur.

İdeal halda açıq yağ 3-6 ay ərzində istifadə edilməlidir.

Fidan
Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.