Şəkərdən iki həftəlik imtina müsbət nəticələr verə bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, tanınmış qastroenteroloq Dr. Saurabh Sethinin dediyinə əsasən 14 gün ərzində şəkəri tamamilə tərk etmək qaraciyər və bağırsaq sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər. Bu müddətdə üz şişkinliyinin azalması, qarın piylərinin əriməsi, daha sağlam bağırsaq mikroflorası və daha təmiz dəri kimi faydalar müşahidə olunur.
Dr. Sethi xəstələrində şəkəri tərk etdikdən sonra diqqətəlayiq sağlamlıq dəyişiklikləri göründüyünü bildirir. Şəkərin həddindən artıq qəbulu yüksək qan təzyiqi, iltihablanma, kökəlmə, diabet və yağlı qaraciyər xəstəliyi kimi ciddi problemlərə səbəb ola bilər. Həmçinin bu vərdiş ürək-damar xəstəlikləri və iflic riskini artırır.
Dr. Sethi izah edir ki, bu müddət ərzində üzün daha təbii formasına qayıtması, gözlər ətrafında şişkinliyin azalması və qaraciyər piylərinin əriməsi nəticəsində qarın bölgəsində də incəlmə müşahidə edilir. Şəkəri tərk etmək həm də sağlam bağırsaq mikroflorasını bərpa edərək həzm sisteminin funksiyasını yaxşılaşdırır. Bundan əlavə, sızanaq və ya qızartılar azalır, dəri daha təmiz və parlaq görünür.
FDA-nın məlumatına görə, gündəlik şəkər qəbulu üçün tövsiyə olunan hədd 50 qramdır. Şəkərsiz qidalanma ilk günlərdə halsızlıq və yorğunluq yarada bilər, lakin orqanizm daha davamlı enerji mənbələrinə uyğunlaşdıqca bu təsirlər azalır. Şəkərin kəsilməsi qan şəkərini stabilləşdirir, ani enerji azalmasını və aclıq krizlərini azaldır. Bununla yanaşı, dadbilmə qabiliyyətində də dəyişikliklər müşahidə olunur: əvvəllər dadsız görünən meyvələr daha dadlı hiss edilir.
Şəkəri həyatınızdan çıxarmaq yuxu keyfiyyətini artırır, daha rahat yatmağa və tam enerjili oyanmağa kömək edir. Bu müddət ərzində bağırsaq florasının bərpası, həzm problemlərinin aradan qalxması və ümumi sağlamlıq göstəricilərinin yaxşılaşması mümkündür.
Milli.Az