Şokoladlı desertlərin çox sevəni var. Onlara banan əlavə etmək isə daha dadlı edir. Şokoladlı və bananlı desertlər çoxdur.
Lent.az onlardan ən sadələrindən birinin reseptini təqdim edir:
Kərə yağı - 100 qram;
Şəkər tozu - 250 qram;
Bal və ya ağcaqayın siropu - 75 qram;
Tünd şokolad - 275 qram;
Yumurta - 4 ədəd;
Yetişmiş banan - 2-3 ədəd.
Bundan əlavə, xüsusi bir sous da hazırlamalısınız. Bu, deserti yumşaq və nəmli edəcək. Piroqun özünə qədər onu bişirməyə başlamaq lazımdır.
Bunun üçün isə aşağıdakı maddələrə ehtiyacınız olacaq:
Kişmiş - 100 qram;
Rom və ya viski - 50 millilitr;
Duzlu kərə yağı - 100 qram;
Şəkər - 100 qram;
Dəniz duzu - 0,5 çay qaşığı.
Ağır krem.
Əvvəlcə kişmişi 2-3 saat spirtdə isladın. Bu zaman xəmiri hazırlayın. Sobanı 190°C-yə (170°C ventilyator) qızdırın və 15x10 sm ölçüdə çörək qabı hazırlayın, kərə yağı, şəkər və balı bir qazanda əridin. Tam qaynaya qədər gözləyin.
Doğranmış şokoladı əlavə edin və hər şey əriyənə qədər yaxşıca qarışdırın. Bu qarışıma yumurta əlavə edib yaxşıca çalın. Bananları əzin və xəmirə, un əlavə edin.
Yaranan xəmiri tavaya qoyun və 25-30 dəqiqə bişirin. Çıxardığınız zaman çətin olmayacaq. Ancaq bir az yapışa bilər, bu isə normaldır.
Bu zaman sousu bitiririk. Kərə yağı, şəkər və duzu bir qazanda əridin və 2 dəqiqə bişirin. Sonra istidən çıxarın və krem əlavə edin. Ən sonda rom və kişmiş əlavə edin. Desertin üzərinə ilıq sousu tökün və təqdim etməzdən əvvəl dilimləyib 10 dəqiqə buraxın.
Nuş olsun!
Milli.Az