Sağlamlıq

Çiy ət yemək mümkündürmü?

11 Fevral 2024 21:38
Baxış: 730
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Pis qızardılmiş biftek yaxşı delikates hesab edilir, lakin ətin keyfiyyəti müstəsna olmalıdır.

Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, çiy ətin sağlamlığa zərər verə biləcəyini başa düşmək vacibdir, çünki tərkibində kifayət qədər çox zərərli mikroorqanizmlər var.

Məsələn, campylobacter, salmonella, clostridium perfringens və e. coli, həmçinin Yersinia.

Buna görə də nadir steyk yeməkdən əvvəl on dəfə düşünmək lazımdır.

Əti necə düzgün bişirmək olar?

Aşağıdakı tövsiyələri nəzərə alın.

• Əti yumayın və ayrıca kəsmə taxtasından istifadə edin.

• Əti düzgün temperaturda - minimum 63 dərəcə, qiymə və quş əti üçün isə 74 dərəcə bişirin.

• Ət yeməyi otaq temperaturunda 2 saatdan çox qalmamalıdır - soyuducuya qoyun.

• Ət termik emal edilməlidir, əks halda bağırsaq çubuqları əldə edə bilərsiniz.

Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.