Sağlamlıq

Bu 3 qidaya hərislik xərçəngə səbəb olur

22 Sentyabr 2023 22:48
Baxış: 1 874
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Şəkər, acı qida, qızardılmış yağlı yemək xərçəng riskini birə beş artırır.

Milli.Az Medicina-ya istinadən xəbər verir ki, cərrah Mark Qadzian şişləri böyüdən qidaları açıqlayıb.

"Bu qidaları, xüsusən karbohidratları, şəkərli ərzaqları aşırı yeyənlərdə defetkli hüceyrələri qidalanır.

Şiş hüceyrələri böyük miqdarda karbohidratı təz mənimsəyir. Şəkər bədxassəli hüceyrələri aktiv saxlayır, onlara enerji verir, nəticədə onlar çoxalır və metastazlar olur.

Gündəlik qidada təkcə şəkər, duza yox, eyni zamanda acı, yağlı, hisə verilmiş qidaların normasına baxmaq lazımdır. Belə yeməklərin fanatlarınfda böyrək xərçəngi çox rast gəlinir.

Acı, yağlı qidalar beyinə də neqativ təsir edir. Xüsusən kartof-fri. Onda olan trans yağ arteriyaları tutur, beynin qan dövranı pozulur.

Ən çox yağda qızardılmış yemək sevənlərdə bədəndə iltihab artır və buna bağlı xroniki xəstəliklər yaranır".

Milli.Az
 

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.