Kulinariya

Küncütlü peçenye

12 Fevral 2016 07:00
5 Şərh     Baxış: 11 675
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Milli.Az küncütlü peçenyenin hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi: 

70 q un
60 q kərə yağı
120 q şəkər tozu
1 yumurta
1 paket vanilli şəkər tozu
1 ç.q. təzə sıxılmış limon şirəsi 
160 q küncüt 
0,5 ç.q. qabartma tozu
0,5 ç.q. duz

Un, qabartma tozu və duzu qarışdırın. 
Yumşalmış yağı şəkər tozu ilə çalın, yumurta, vanil və limon şirəsi əlavə edib mikserlə 20-30 saniyə çalın. 
Sonra mikserin sürətini azaldın, çalmağı dayandırmadan unu az-az əlavə edin. 
Küncütü əlavə edib qaşıqla qarışdırın (küncütü əvvəlcədən qovura da bilərsiniz). 
Sobanı 180 dərəcə qızdırın. Siniyə perqament döşəyin. Çay qaşığı ilə xəmirdən götürüb bir-birindən 3-4 sm aralı olmaqla perqamentin üzərinə düzün. 
8-15 dəqiqə bişirin. Diqqətli olun ki, yanmasınlar. 
Qaynar olanda bu peçenyelər yumşaq və yapışqan, soyuyanda isə quru və xırtıldayan olur. 

Nuş olsun! 

Milli.Az 

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.