Şəkər xəstəsisinizsə, böyük ehtimalla hansı yeməklərin qan şəkərini qaldırdığını, nə vaxt karbohidrat, zülal və lif sərf etməyiniz lazım olduğunu bilirsiniz.
Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, qan şəkəri səviyyəsini sabit saxlamaq və ya yavaş-yavaş yüksəlməsini təmin etmək üçün məsləhət görülən qidalar, eyni zamanda arıqlamağa da köməkçi kimi artıq çəkiyə səbəb olduğu ürək xəstəlikləri və yüksək təzyiq riskini azaldır.
Bu səbəbdən də, şəkəri azaldan qidalarla tanış olaq:
Şirin kartof: Aşağı qlisemik indeks dəyərinə malik şirin kartof qan şəkərini sabit saxlayan qidalar arasında yer alır. Şirin kartof yeyəndə qanın şəkərini yavaş-yavaş yüksəldir və uzun müddət eyni səviyyədə qalmasını təmin edərək aclıq hissi baş verməsinə mane olur.
Limon və alma sirkəsi: Turşulu limon və alma sirkəsi yüksək karbonatlı xörəklərlə birlikdə işlədiləndə qlisemik göstəricilərinin düşməsinə yardımçı olur.
Darçın: Pis xolesterin kimi tanınan "aşağı sıxlıqlı xolesterin"i salmaq üçün təsirli ədviyyat olan darçın eyni zamanda qanda şəkər miqdarını tarazlaşdırır.
Milli.Az