Cəmiyyət

Şəkəri salan qidalar

29 Oktyabr 2016 20:10
0 Şərh     Baxış: 10 705
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Şəkər xəstəsisinizsə, böyük ehtimalla hansı yeməklərin qan şəkərini qaldırdığını, nə vaxt karbohidrat, zülal və lif sərf etməyiniz lazım olduğunu bilirsiniz.

Milli.Az deyerler.org-a istinadən bildirir ki, qan şəkəri səviyyəsini sabit saxlamaq və ya yavaş-yavaş yüksəlməsini təmin etmək üçün məsləhət görülən qidalar, eyni zamanda arıqlamağa da köməkçi kimi artıq çəkiyə səbəb olduğu ürək xəstəlikləri və yüksək təzyiq riskini azaldır.
Bu səbəbdən də, şəkəri azaldan qidalarla tanış olaq:
Şirin kartof: Aşağı qlisemik indeks dəyərinə malik şirin kartof qan şəkərini sabit saxlayan qidalar arasında yer alır. Şirin kartof yeyəndə qanın şəkərini yavaş-yavaş yüksəldir və uzun müddət eyni səviyyədə qalmasını təmin edərək aclıq hissi baş verməsinə mane olur.
 
Limon və alma sirkəsi: Turşulu limon və alma sirkəsi yüksək karbonatlı xörəklərlə birlikdə işlədiləndə qlisemik göstəricilərinin düşməsinə yardımçı olur.
Darçın: Pis xolesterin kimi tanınan "aşağı sıxlıqlı xolesterin"i salmaq üçün təsirli ədviyyat olan darçın eyni zamanda qanda şəkər miqdarını tarazlaşdırır.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.