Kulinariya

Qırmızı BORŞ necə bişirilir? – Tövsiyələr

8 Aprel 2024 06:30
Baxış: 1 938
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Bir çox evdar qadın tünd qırmızı şorba hazırlamaqda çətinlik çəkir. 

Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, borşun rəngini tam qırmızı olması üçün sadəcə çuğundur əlavə etmək kifayət deyil. Çünki burada müəyyən sirlər və fəndlər var.

Bununla bağlı tövsiyələri təqdim edirik: 

Çuğundur suyu

Çuğundur suyu rəngin qorunmasına zəmanət versə də, bütün evdar qadınlar bu gizli tərkibdən istifadə etmirlər. Bunu etmək üçün yeməyin tamamilə hazır olmasından yeddi dəqiqə əvvəl şorba ilə qazana bir çuğundurun suyunu əlavə etmək kifayətdir.

Un ilə şəkər

Çoxları yəqin ki, borşda şəkərin qatıldığını eşidib. Amma çoxlarının unun istifadəsindən xəbəri yoxdur. Məlum olub ki, çuğundurun hazırlanması prosesində hər iki komponenti kiçik həcmdə təqdim etmək lazımdır. 

Nəticə sizi xoş təəccübləndirəcək.

Əlavə çuğundur

İstədiyiniz rəng çalarının əldə olunması üçün başqa bir seçim var. Orta ölçülü bir çuğundur parçası götürməlisiniz və sona on dəqiqə qalmış onu tavaya qoymalısınız.

Süfrəyə verməzdən əvvəl tərəvəz çıxarılmalıdır.

"Kislota" - turşu

Bu sirr isə bir çoxlarına məlumdur. Söhbət çuğunduru bişirərkən sirkə, tomat pastası və ya limon suyu əlavə etməkdən gedir.

Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.