Bayramdan sonra hazırlanan "Staliçni" salatı (və ya rusiya salatı) soyuducuda saxlanıldıqda, düzgün şəkildə saxlanıldığı təqdirdə təxminən 3-4 gün ərzində təravətini qoruyub saxlayır.
Milli.Az-ın təqdim etdiyi yazıda bununla yanaşı, aşağıdakı məsləhətlərə diqqət yetirmək vacibdir:
Salat, ən yaxşı nəticəni əldə etmək üçün soyuducuda saxlanmalıdır. Çünki isti temperaturda qida tez xarab ola bilər. Örtülü və ya hava keçirməyən bir qabda saxlayın ki, onun təzəliyi daha uzun müddət davam etsin. Bu, həmçinin digər qidaların qoxusunun salata keçməsini də qarşısını alır. Əgər salat çox mayeli (məsələn, mayonezlə çox qarışdırılmışsa) olubsa, o daha tez xarab ola bilər. Bu səbəbdən, mayonez və ya sousu azaldaraq saxlanması salatın daha uzun müddət təravətli qalmasına kömək edir. Əgər salatın üzərində dəyişikliklər (məsələn, rəngin dəyişməsi və ya xoşagəlməz qoxu) varsa, onu istehlak etməmək məsləhətdir.
Nəticə olaraq, "Staliçni" salatını 3-4 gün ərzində yemək məsləhət görülür, lakin daha uzun müddət saxlanılması tövsiyə edilmir.
Kənan
Milli.Az