Gecələr tərəvəz yeməməlisiniz. Beləki, qaz əmələ gətirən tərəvəzlər (paxlalılar) mədədə şişkinlik və ağrıya səbəb olur, həmçinin nişasta ilə zəngin tərəvəzlər (kartof, şirin kartof, qarğıdalı) qlükoza səviyyəsini artırır və çəki artır.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən bildirir ki, bu barədə "Paracelsus" Tibb Mərkəzinin qastroenteroloqu Dmitri Fedulov məlumat verib.
Siz həmçinin üzüm, banan və ya şirin armud yeməməlisiniz, çünki onların tərkibində çoxlu miqdarda şəkər var. Süd qəbulu bədən tərəfindən zəif həzm olunur, şişkinlik, ağrı və kramplara səbəb olur. Onu fermentləşdirilmiş süd içkiləri ilə əvəz etmək daha yaxşıdır: kefir, fermentləşdirilmiş bişmiş süd və ya yağ tərkibi 2,5% -ə qədər olan qatıq.
"Axşam saatlarında iştahınız oyananda yuxarıda qeyd olunanlar istisna olmaqla, zülallı qidalar, tərəvəzlər, meyvələr məhdud miqdarda yeyə bilərsiniz", - o qeyd edib.
Həkim həzm sisteminin, eləcə də bədənin qalan hissəsinin istirahət etməsi üçün yatmazdan 2-3 saat əvvəl son yeməyi qəbul etməyi məsləhət görür.
Həmçinin gecələr pendir məhsulları, ədviyyatlı, duzlu, şirin yeməklər yeməməlisiniz. Kalorisi yüksəkdir, həzm etmək çətinləşir.
Milli.Az