Sağlamlıq

Yüksək xolesterolu olanlar üçün 5 ən yaxşı pendir - Dietoloqların məsləhəti

9 Noyabr 2024 15:04
Baxış: 907
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Dietoloqlar xolesterol səviyyələrini izləyənlər üçün ən yaxşı olan beş pendir növünü açıqlayıblar. 

Milli.Az lent.az-a istinadən həmin pendir növlərini sizə təqdim edir:

Mozzarella 

Dietoloq Cim Vayta görə, pendir pəhrizə inanılmaz bir əlavədir, çünki tərkibindəki zülal və kalsium əzələlərin qurulmasına, D vitamini isə sümüklərin möhkəmliyinə kömək edir.

Kəsmik 

Dietoloq Amanda Sausdanın fikrincə, kəsmik ürək-damar sağlamlığı üçün əla seçim ola bilər. Çünki tərkibində yüksək protein və az yağ var. Sausda, bağırsaq mikrobiomunuz üçün fermentləşdirilmiş kəsmik seçməyi tövsiyə edib. 

Feta 

Dietoloq Lezli feta pendirinin istehlakını tövsiyə edib. Bu pendirin unsiyasında cəmi 25 milliqram xolesterol var və doymuş yağ (3,5 qram) daha azdır.

Rikotta 

Bu, sağlam qida mütəxəssisi Bonkinin tövsiyə etdiyi başqa bir pendir növüdür. Rikotta 19 milliqram xolesterol və 3 qram doymuş yağ ehtiva edir.

Stringi pendir (qismən yağsız mozzarella, cedar və s.)

Dietoloq Emi Qudson qeyd edib ki, yüksək xolesterolu olan insanlar bu pendiri seçməlidirlər.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.