Milli.Az bolqar mətbəxindən pendir və balıqla "Krayşnik" piroqunun hazırlanma qaydasını təqdim edir
Günün təamı - dofin kartofu - FOTO
Tərkibi (8 pay):
xəmir:
350 q un
180 ml isti su
7 q quru maya
1 ç.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
2 x.q.q zeytun yağı
iç:
göy soğan
1 banka (400 q) öz şirəsində pomidor
duz
istiot
kəklikotu qurusu
250 q qızılbalıq filesi
1 x.q. zeytun yağı
300 q motsarella
3 yumurta
1 ç.q. limon şirəsi
2 x.q. 20%-li qaymaq
40 q adi pendir
Xəmir üçün göstərilən ərzağı qarışdırıb yoğurun. 2 saat isti yerdə saxlayın.
Pomidorları suyu buxarlanınca bişirin. Soğanı xırdalayıb əlavə edin, 2 dəqiqə bişirin. Başqa qaba yığın.
Elə həmin tavaya zeytun yağı töküb qızılbalığı ala-çiy bişirin.
Ayrı qabda yumurta, qaymaq, sürtgəcdən keçirilmiş motsarella, 2 yumurta və 1 yumurtanın ağını qarışdırın. (Yumurtanın sarısı üstünə çəkiləcək).
Gəlmiş xəmiri yayın. Ortasına pomidorla soğanı, qızılbalıq tikələrini düzün. Kənarlarını yumrulayıb qaldırın. Üzərinə yumurta ilə qaymaq qarışığı çəkin, sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin.
200 dərəcə qızdırılmış sobada 30-35 dəqiqə bişirin.
Nuş olsun!
Digər maraqlı reseptlər üçün Facebook səhifəmizə üzv olun.
Milli.Az