Kulinariya

Mətbəx sirləri: "Çiçək qayğanağı" - FOTO

28 Mart 2014 07:00
19 Şərh     Baxış: 6 532
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az "çiçək qayğanağı" buterbrodlarının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

3 dilim çörək
2 yumurta
2 pendir sardelkası
3 dilim buterbrod pendiri
1 qırmızı pomidor
qara istiot
duz



Stəkanın köməyilə çörək dilimindən dairə kəsin. Sardelkaları iki yerə bölün, yuxarı tərəflərində xaçvarı kəsiklər edin (5 mm dərinlikdə).



Yumurtanın ağlarını sarılarından ayırın. Yumurta ağlarını soyudun, sonra bir çimdik duzla möhkəm çalın (beze).



Çörək dilminin üstünə buterbrod pendiri, pomidor dilimi (azca duz-istiot vurun), sardelka qoyun. Sardelkanın kənarına isə çay qaşığı ilə bezedən götürüb dairəvi şəkildə qoyun.



Çiçəyə bənzəyəcək. Siniyə perqament döşəyin, buterbrodları düzün. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 10-12 dəqiqə bişirin.



Süfrəyə isti-isti, bir fincan qəhvə və ya çayla verə bilərsiniz.



Səhər yeməyini yeməyən uşaqlara da əsl sürpriz olsun: 



Nuş olsun!

Resept və fotolar: vk.com/academy_main

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.