Kulinariya

Mətbəx sirləri: "Cənub gecəsi" tortu - FOTO

26 Mart 2014 07:00
16 Şərh     Baxış: 10 998
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az "Cənub gecəsi" tortunun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

70 q kakao
300 q blinçik üçün un
12 q soda
10 q qabartma tozu
2 yumurta
200 q vanilli şəkər tozu
250 q kərə yağı
15 ml sirkə
200 ml süd
100 ml qatılaşdırılmış süd

Bir qabda un, kakao, qabartma tozu və sodanı qarışdırın.

Digər qabda yumşaldılmış yağı şəkər tozuyla çalın, sonra bir-bir yumurtaları əlavə edərək çalın.

1 st. südə 1 x.q. sirkə qarışdırın.

Hər üç qabdakını bir yerdə qarışdırın: un, çalınmış yumurtalar və sirkəli süd.

Alınan şokoladlı xəmiri içinə perqament döşənmiş və qırağı yağlanmış kənarları açılan formaya tökün. 

200 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 30 dəqiqə bişirin. Bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın.

Krem: yarım paçka kərə yağı ilə yarım banka qatılaşdırılmış südü çalın.

Biskviti iki yerə bölüb arasına və üstünə krem çəkin.

Nuş olsun!

Milli.Az

Böyütmək üçün şəkillərə klikləyin.

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.