Kulinariya

Mətbəx sirləri: "Ağıllı pirojna"

20 Fevral 2014 07:00
41 Şərh     Baxış: 11 924
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az "ağıllı pirojnaların" hazırlanma qaydasını təqdim edir

Bu pirojnanı hazırlayanda ərzaqlar qarışır və duru xəmir alınır. Amma sobada onlar "ağıllıca", öz-özünə aralanır: ortasında krem olan tort əmələ gəlir. Bu, ərzaqların yağlılıq dərəcəsi fərqli olduğuna görə belə alınır.

Tərkibi:

4 yumurta
125 q yağ
500 ml isti süd
115 q un
150 q şəkər tozu
0,5-1 ç.q. vanil
1 x.q. su

(20x20 sm-lik forma)

Yumurta ağlarını sarılardan ayırın.

Yumurta ağlarını bir çimdik duzla möhkəm çalın.

Yumurta sarılarını şəkər tozu, vanil və su ilə çalın.

Yağı əridin, azca soyudun.

Soyumuş yağı çalınmış yumurta sarısına əlavə edib yenə çalın.

Unu hər dəfə yaxşıca çalmaqla üç dəfəyə əlavə edin.

Südün yarısını tökün, yaxşıca çalın, sonra südün qalan yarısını da töküb möhkəm çalın.

Yumurta ağlarını ehtiyatla əlavə edin, qaşıqla altını üstünə çevirməklə ehtiyatla qarışdırın.

Formanı yağlayıb içinə un səpin (formanın kənarları açılan olmasın).

Xəmiri tökün (o, hətta blinçik xəmirindən də duru olur).

175 dərəcə qızdırılmış sobada 40-80 dəqiqə bişirin (bu, sobadan asılıdır). Üstü yaxşıca qızarmalıdır, içi isə yumşaq olmalıdır.

Tam soyudun. Üzərinə şəkər pudrası səpin. Doğrayın.

Nuş olsun!

Resept: vk.com/feed

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.