Kulinariya

Mətbəx sirləri: Dovşan salatı

13 Fevral 2014 07:00
52 Şərh     Baxış: 18 011
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az dovşan formalı salatın hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

400 q toyuq əti
300 q göbələk
3 kartof
2 yerkökü
3 duzlu xiyar
4 yumurta
300 q mayonez
duz

bəzək:
2 kağız "qulaq"
1 zeytun
1 dilim yerkökü
göyərti (zövqə görə)

Toyuq ətini bişirib didin.

Göbələk əgər təzədirsə, duzlu suda hazır olanadək bişirin. Əgər konservləşdirilmişdirsə, yaxşıca yuyun. Hazır göbələyi blenderdə xırdalayın.

Kartofu və yerkökünü hazır olanadək bişirin, təmizləyib sürtgəcdən keçirin.

Duzlu xiyarı sürtgəcdən keçirin.
 
Yuyulub bişirilmiş yumurtaların ağını və sarısını ayırın, ayrı-ayrı qablara sürtgəcdən keçirin.

Salatı buluda lay-lay düzün. Lap əvvəldən dovşan forması verin:

kartof + mayonez + toyuq əti + mayonez + duzlu xiyar  + mayonez + yumurta sarısı + mayonez + yerkökü + mayonez, göbələk + mayonez + yumurtanın ağı.

Sonra "dovşan"ın "baş"ına kağızdan düzəltdiyiniz "qulaqları" taxın. Zeytundan "gözlər" və "burun" hazırlayın, "dovşan"ın yan-yörəsinə xırda doğranmış göyərti, məsələn, şüyüd səpin. 

Nuş olsun!

Resept və foto: vk.com/feed

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.