Kulinariya

Mətbəx sirləri: "Nişan üzükləri"

6 Fevral 2014 07:00
47 Şərh     Baxış: 10 227
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən
Milli.Az "Nişan üzükləri" salatının hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

4 pomidor
250 q brınza
150 q bərk pendir
250 q marinə edilmiş bibər
2 qırmızı soğan
100 q dənəsiz qara zeytun
1 təzə xiyar
1 x.q. xırda doğranmış mərzə (mayoran)
6 x.q. sirkə
duz, istiot, şüyüd

Soğanı, xiyarı və zeytunu halqa, pomidorları kubik doğrayın. Hamısını bir ləyəndə qarışdırın.

Başqa qabda mərzə, sirkə, duz, qara üyüdülmüş istiotu qarışdırın və zeytun yağı əlavə edin.

Bu sousu salata əlavə edib qarışdırın.

Brınza və marinə edilmiş bibəri xırda doğrayıb salatla qarışdırın.
Salatı iç-içə iki halqa kimi buluda qoyun.

Bir "üzüyün" üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş yumurta ağı, digərinin üzərinə sürtgəcdən keçirilmiş holland pendiri səpin. Əgər belə bəzəmək çətinlik törədirsə, adi qaydada salatı bir buluda yığın, üzərinə göyərti səpin, ortasına isə sürtgəcdən keçirilmiş pendirdən iç-içə üzük şəkli çəkin.

Nuş olsun!

Resept və foto: vk.com/feed

Milli.Az
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.