Mustafa Kamal Atatürk sadəliyə üstünlük verən bir şəxs kimi tanınırdı. Onun yemək seçimi də bu xüsusiyyətini əks etdirir.
Milli.Az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, Atatürkün ən çox sevdiyi yeməklər açıqlanıb.
Yeməklərdən biri "quru fasulye" (quru lobya) və "pilav" (düyü plovu) olub. Bu yeməklər, ənənəvi türk mətbəxində dərin köklərə malikdir və sadəliyi ilə seçilir.
Bundan əlavə, Atatürk yoqurt və zeytun yağı ilə hazırlanmış yeməkləri də sevirdi. O, qidaların sadəliyini və təbiiliyini qiymətləndirir, çox vaxt ağır yeməklərdən qaçırdı.
Atatürkün ən sevdiyi içkilərdən biri isə qəhvə olub. Atatürk, həmçinin meyvələrdən qarpız və üzümü çox sevib.
Onun yemək vərdişləri həm sağlamlığa, həm də sadə həyat tərzinə bağlılığını əks etdirir.
Nərmin Mahmudova
Milli.Az