Cəmiyyət

Türkiyə otellərində "All inclusive". Bu xidməti seçənlər üçün 7 MƏSLƏHƏT

18 May 2022 12:36
0 Şərh     Baxış: 1 074

80-ci illərdə Türkiyə otellərində "hər şey daxil" sisteminin tətbiqi parlaq addım idi və turistlərin sayının onlarla, hətta yüzlərlə dəfə artmasına səbəb oldu. Əvvəlcə bu, alman turistlərinin sayını artırmaq üçün edildi, lakin tezliklə bütün postsovet məkanının bu "çəngəl"ə hərtərəfli bağlanmasına səbəb oldu.

Baxmayaraq ki, "hər şey daxil" yaşayış, pulsuz animasiya, idman salonlarından və hovuzlardan pulsuz istifadədir, lakin özəlliyi gündə üç dəfə olmasıdır və bəzi otellərdə hətta gecə-gündüz limitsiz yemək və içki imkanı verməsidir. Bu amilin turistlər arasında cəlbediciliyini və populyarlığını azaltmadan, yadda saxlamaq lazım olan məqamlar var. Söhbət "açıq bufet" sistemindən gedir, o zaman onlarca növ yemək, içki, meyvə və şirniyyatlar multimetrlik stollara yığılır, oradan gözlər dolanır. Tətilinizi korlamamaq üçün düzgün seçim etmək üçün bir neçə tövsiyəni diqqətinizə çatdırırıq.

1. Nəzərə alın ki, bəzən bütün otellərdə olmur, lakin ola bilər ki: bu gün istifadə olunmayan yeməklər sabah nümayiş etdirilə bilər. İsti iqlimi və kifayət qədər tanış olmayan təbii şəraiti nəzərə alaraq, mayonez və ya qaymaqlı souslu salatlarla xüsusilə diqqətli olmalısınız.

2. Yağlı yeməklərə aludə olmayın - yenə də isti havalarda restoranlarda kondisionerlərə baxmayaraq daha tez xarab olur. Tətildə həzmsizlik problemi yaşamaq bütün ovqatınızı korlaya bilər.

3. Yalnız bişirilmiş məhsulları yeməyə çalışın, yəni bu, məsələn, suşidən tamamilə imtina etməyiniz lazım olduğunu ifadə etmir, amma çiy dəniz məhsulları arzuolunmazdır, çünki daha tez xarab olur.

4. Meyvələr haqqında. Türkiyədə bufet süfrələrindəki meyvələrin çoxu bizim üçün qəribə deyil, amma birdən-birə tanış olmayan bir şey görsəniz, çəkinin və ya kiçik bir parça sınayın. Hər şey qaydasındadırsa, nuşicanlıqla yeyin.

5. Eyni şey təzə sıxılmış şirələrə də aiddir, əgər onlar sizə tanış deyilsə, qarışdırmayın, ümumiyyətlə, yalnız qarşınızda sıxılan şirələri için.

6. O ki qaldı "ultra all inclusive", yəni pulsuz və limitsiz alkoqollu içkilərlə: hətta Türkiyənin ən yaxşı otelləri belə xaricdən gətirilən bahalı viski və ya konyak təklif etməyəcək, çox güman ki, yerli məhsullarla məhdudlaşacaq. Türk pivəsinə və ya yerli rakıya qarşı heç bir şey olmayan Türkiyədə spirtli içkilər ən eksklüziv məhsul deyil. Söhbət təbii ki, beşulduzlu otellərdən getmir - orada hər şey yüksək səviyyədədir. Ancaq fakt budur ki, "hər şey daxil" artıq bəzi üçulduzlu otellər tərəfindən təklif olunur və bu, artıq bir qədər bezdiricidir.

7. Pandemiyanın bizə öyrətdiyi ən vacib şey sanitariyadır. Yeməklərlə dolu bufetləri olan nəhəng restoranlarda, təmizliyə fərqli vərdişləri və baxışları olan onlarla, hətta yüzlərlə yad insanlar istifadə etdiyiniz hər hansı qab-qacaqları diqqətlə yoxlamaq üçün tənbəllik etməyin. Hər bir boşqab, stəkan, çəngəl və qaşıqları yoxlayın, şübhəniz varsa dəyişdirin, bu, qida zəhərlənməsi və ya həzmsizlik şəklində hər hansı problemdən qaçmağa kömək edəcək.

P.S. Misirdəki bəzi otellərdə baş verən son xoşagəlməz hadisələr göstərir ki, bufetlərlə "hər şey daxil" tətbiq olunan otellərdə, xüsusən də isti ölkələrdə ehtiyatlı olmaq zərər vermir. Xoşbəxtlikdən, Türkiyədə bu cür həddi aşmağa nadir hallarda rast gəlinir, lakin "əvvəlcədən xəbərdarlıq edilir". Tövsiyələrə əməl edin, qalanları qüsursuz olacaq.

AviaTravel

Turizm və aviasiya haqqında daha çox məlumat - www.aviatravel.az

İllik 14.5%-dən 30 000 manat zaminsiz komissiyasız kredit

Şərh yaz:

0 Şərh:

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2019 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.

Global site tag (gtag.js) - Google Analytics