Kulinariya

Günün təamı - fisincan-plov

6 Noyabr 2011 07:00
0 Şərh     Baxış: 15 918
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən
İnqradientlər:

220 q qoyun və ya toyuq əti
150 q düyü  
50 q ərinmiş yağ
50 q qoz ləpəsi
50 q nar və ya 15 q narşərab  
2 q limon turşusu və yaxud 15 q abqora
20 q baş soğan
darçın
zəfəran
istiot
duz

Toyuq əti tikələrə doğranır, duz və istiot vurulub qarışdırılır. Suda ərinmiş limon duzu və ya abqora qara çuqun tavada qaynadılıb döyülmüş qozun üstünə tökülür. Hazırlanmış ətə yağda qızardılmış soğan, qoz ləpəsi, azacıq bulyon, nar dənələri, darçın vurulub hazır olunca bişirilir.

Fisincanı ətdən hazırladıqda qoyun əti qiyməsindən küftəciklər yumurlanır, yağ-su qarışığında bişirilir və toyuq ətindən fisincanda olduğu kimi hazır vəziyyətə gətirilir. Düyüdən ayrıca plov hazırlanır. Süfrəyə verdikdə boşqaba təpəcik şəklində düyü çəkilir, yanına fisincan və bir tikə qazmaq qoyub üstünə yağ tökülür.

Nuş olsun!

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.