Kulinariya

Cənub bölgəsinin mətbəxində ən dadlı təamlardan biri

11 Yanvar 2019 07:00
15 Şərh     Baxış: 9 021

Ölkəmizin cənub bölgəsinin bənzərsiz mətbəxi həmişə öz zənginliyi ilə seçilir. Bölgədə təkcə düyüdən 21 növ plov hazırlanır. Düyüdən hazırlanan yeməklər içərisində ən qədimi düyü löküsü hesab edilir.

Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, yüksək kalorili təamlardan olan, qədimdə od üzərində bişirilən düyü löküsü bir az müasirləşsə də, əvvəlki dadını itirməyib.

Lökünün hazırlanma qaydası çox sadədir: yağ, süd, yumurta, duz, şəkər tozu, düyü və sarıkök qarışdırılır və tavada bişirilir.

Dörd nəfərlik lökü üçün bir gün əvvəl isladılmış və əl daşından keçirilmiş 800 qram düyüdən alınan una 1 stəkan kərə yağı, 2 stəkan süd, bir qaşıq şəkər tozu və duz, 3 ədəd yumurta əlavə edilir.

Düyü löküsü iki növ undan - qarğıdalı və düyü unundan bişirilir. Qarğıdalı unundan hazırlanan lökü daha dadlı olur.

Bu dadlı və kalorili yeməyi adətən səhər saatlarında şirin çayla yeyirlər.

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

15 Şərh:

  • Anonim
    asi · 11 Yanvar 09:1741

    Salamlar..Bu resepti yutubda görmüşdüm.. bişirmək üçün düyü unu da almışdım)..Amma bilmirəm niyəsə bişirmədim..Tərkibi düyüdəndirsə, xoşlayacağım qətidir). Cənub bölgəsinin yeməkləri dadlı olur, lökünün də dadlı olmasından şübhəm yoxdu)..

    Cavab yaz
    • Anonim
      asiyə · 11 Yanvar 12:1222

      Cənublu olduğunu bilmirəm:))) deyəsən mahir haş haş həvəskarıdır

      Cavab yaz
      • Anonim
        asi · 11 Yanvar 12:4122

        Elə mən də ondan şübhələndim deyə soruşdum)). Yoxsa nəyimə lazımdı cənubludu ya şimallıdı)..

        Cavab yaz
      • Anonim
        Mahir · 11 Yanvar 13:3613

        Sen de, deyesen qapaz hevaskarisan.

        Cavab yaz
  • Anonim
    Mahir · 11 Yanvar 09:5311

    Butun cenub bolgesine salamlar olsun.

    Cavab yaz
    • Anonim
      asi · 11 Yanvar 10:3931

      Cənubdansız??

      Cavab yaz
      • Anonim
        Mahir · 11 Yanvar 11:4427

        Sene ne var? Get tayini tap.

        Cavab yaz
        • Anonim
          mahirəyə · 11 Yanvar 12:1332

          sən hhsan

          Cavab yaz
  • Anonim
    Saray♡ · 11 Yanvar 12:2801

    Ən sevdiyimmmm. Anam yaxşı bişirir bunu. Elektrikli sobada yaxşı bişir. Hər iki üzü əla qızarır. Şəkildə çiy qalıb.

    Cavab yaz
  • Anonim
    Saray♡ · 11 Yanvar 12:2920

    Şəkər tökülmür axıııı. Resept belədir: düyü unu, nehrə yağı, süd, şor, duz, yumurta. Bu reseptlə əla alınır.

    Cavab yaz
  • Anonim
    RR · 11 Yanvar 12:3401

    dovga ile leku eladir !

    Cavab yaz
  • Anonim
    Anonim · 11 Yanvar 14:0131

    Men cenub bilgesinin geliniyem. Yemekleri super olur. Amma nedense lokunu birde qoz kukusunu sevmedim. Qalan butun yemekleri oyrendim.

    Cavab yaz
    • Anonim
      xumar · 11 Yanvar 16:0810

      Bizde bisiririk luku ancaq sade xemirden tavada qizardiriq nehre yaginda bisirdikden sora da yag qoyuruq isti isti eriyir ustunde nehra yagi olmadan hec yaxsi dad vermir urey bulandirir

      Cavab yaz
  • Anonim
    Aya · 11 Yanvar 19:5710

    Men de cenubdanam ve bu yemeyi çox sevirem tez tezde hazirlayiram uşaglarimda çox sevir.Manni yarmasi ,süd yumurta ve şor.iki yumurta, iki st süd ve iki üç yemek qaşıgı şor qarişdirilir ve manni elave edilir qati bi kutle alina qeder manni elave edilir biraz qaldigda manni şişir ve jutle dahada qati olur tefal tavada kere yagi ili iki uzude qizardilir))

    Cavab yaz
    • Anonim
      Şeri · 24 Yanvar 16:5800

      xanım zəhmət olmasa ölcülərini yazın

      Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.