Kulinariya

Mətbəx sirləri: "Abşeron" tortu

16 Yanvar 2014 07:00
70 Şərh     Baxış: 20 069
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən
Milli.Az N&Z mamasi təxəllüslü oxucusunun istəyilə "Abşeron" tortunun hazırlanma qaydasını təqdim edir

Tərkibi:

xəmir:

0,5 st. əla növ buğda unu
5 yumurta
3/4 st. şəkər tozu
0,5 q vanil
200 q badam

krem:

2 x.q. kakao
200 q kərə yağı
8 x.q. qatılaşdırılmış süd
0,05 q konyak

Badamı qovurub təmizləyib döyün. Ələnmiş unla qarışdırın.

Yumurta ağını şəkər tozu ilə çalın. Un və badam qarışığına əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın. Perqament döşənmiş formalara töküb 3 korj bişirin.

Yumşaldılmış yağı qatılaşdırılmış südlə, konyak və vanil əlavə etməklə çalın.

Korjlar soyuyandan sonra aralarına krem çəkərək üst-üstə yığın. Tortun yanlarına badam səpin. Üstünə şokoladla xətlər çəkib, güllə bəzəyin, kənarına kremdən haşiyələr vurun.

Nuş olsun!

Mənbə: "Azərbaycan kulinariyası. Tortlar" kitabı, müəllif Tahir Əmiraslanov

Milli.Az

 

 
Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.