Kulinariya

Borşa pomidor turşusu əlavə edilməlidir?

17 Aprel 2024 06:22
Baxış: 1 298
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Borş bişirmək tez-tez aşpazlar arasında mübahisələrə səbəb olur, çünki hər kəsin bu məsələdə öz fikri var.

Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bəzən borşun bişirilmə qaydası və tərkib hissəsi şübhə doğurur.

Məsələn, hamı borşta tomat pastası əlavə etmir, lakin çoxları bu komponentin məcburi olduğu qənaətindədirlər.

Bu məsələyə düzgün cavab yoxdur, çünki şorbanın ciddi resepti yoxdur. Borşun dadını yaxşılaşdırmaq üçün tomat pastası əlavə edilə bilər və ya onsuz hazırlana bilər.

Tomat pastası hər şeydən əvvəl, şorbaya xoş rəng verir.

İkincisi, tomat pastası limon suyu və ya sirkə turşusundan daha yumşaq olan xoş bir turşuluq təmin edir.

Üçüncüsü, şorba daha maraqlı, aromatik, zəngin və dadlı olur.

Buna görə də, borş hazırlayarkən hələ də bir neçə xörək qaşığı tomat pastası əlavə etmək lazımdır.

Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.