Kulinariya

Yumurta qaynatmaq üçün faydalı məsləhətlər

4 Aprel 2024 23:22
Baxış: 2 087
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

Yumurtaların bişirilərkən çatlamaması və qabıqlarının asan soyulması üçün onları hazırlayarkən müəyyən qaydalara əməl edilməlidir.

Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, yumurtaların bişirmə zamanı çatlamaması üçün otaq temperaturunda olmalıdır.

Heç vaxt soyuducudan soyuq yumurtaları qaynar suya qoymayın. Əvvəlcə yumurtaları soyuq su ilə doldurun, sonra atəşə qoyun. Su yumurtaları tamamilə örtməlidir. Yumurtalar bir az qaynar suda qaynadılır, ancaq qazanın qapağını örtməyin.

Bişirmə müddəti 4-15 dəqiqədir və necə yumurta istədiyinizdən asılıdır - yumşaq, bərk. 

Bişirdikdən sonra yumurtaları soyuq suda soyudun. Daha sonra qabığını soymaq asan olacaq. 

Milli.Az

Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2024 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.