Maraqlı

Macar mətbəxinin sirri - LƏZİZ LEÇONUN HAZIRLANMA QAYDASI

10 Avqust 2019 20:35
22 Şərh     Baxış: 2 448

Leço yay fəslində qışda istifadə etmək məqsədilə tərəvəzlərdən hazırlanan salatdır. Avropada çox populyardır, mənşəyi klassik macar mətbəxinə aiddir. Leçonun müxtəlif reseptləri mövcuddur.

Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bu reseptlər hazırlayanın zövqünə görə qurula bilər. Tərkibində dəyişməz olan 3 növ tərəvəzdən: bolqar bibərindən, pomidordan və soğandan istifadə olunur. Medicina.az süfrənizdən əksik etməyəcəyiniz ləziz resepti təqdim edir.
 
İNGREDİYENTLƏR
 
 
•    1 kq paprika
•    0,6 kq pomidor
•    2 orta soğan
•    günəbaxan yağı
•    duz və üyüdülmüş istiot zövqə görə
 
 
Çili bibərini yuyun, toxumlarını təmizləyin və dilimlərə və ya zolaqlara doğrayın. Pomidorların üzərindən qaynar su gəzdirın, qabığını təmizləyin və kiçik parçalara doğrayın. Soğanı da həmçinin.
 
 
Yağı tavada isidin və soğanı qızılı rəng alana qədər qızardın. Qırmızı istiot əlavə edin, su tökün, 10 dəqiqə ərzində saxlayın. Pomidor, eləcə də zövqə görə duz və istiot əlavə edin. Daha 15 dəqiqə pörtlədin. İsti şəkildə, ət yeməklərinə qarnir kimi və ya müstəqil yemək kimi verin. Nuş olsun!
Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

22 Şərh:

  • Anonim
    Arzu · 10 Avqust 20:5840

    Bu leco deyil acikadir. Lecoda kok de olur.

    Cavab yaz
    • Anonim
      · 10 Avqust 21:3691

      Düzdü. Məndə leço supper alınır, yeməklə doymaq olmur. Hazırladığımın yarısı paya gedir, bir banka ona, bir banka buna......)

      Cavab yaz
  • Anonim
    asi · 10 Avqust 21:1891

    Hamısı onsuzda bir birinə oxşayır).. Bizim hazırladığımız leço belədir: Pomidoru soyub, ət çəkən maşında və ya blendrdə çəkirik..Soğanı qovururuq, kökü yarı bişmiş qaynadırıq, bibərləri doğrayırıq..Sonra hamısını pomidorun içinə qatıb qaynadırıq..Duz və bir az da şəkər tozu qatıb yığırıq bankalara..

    Cavab yaz
    • Anonim
      Asi xanima · 10 Avqust 22:4911

      axsamin xeyir sen bilersen paprika nedi/|??

      Cavab yaz
      • Anonim
        ❤️Ebru❤️ · 10 Avqust 22:5530

        Axsamin xeyir Melek axiri tapdim seni necesen??Niye yazmirsan?Nese olub??Narahatdim senin ucun.Yaxsi ol hemise..

        Cavab yaz
        • Anonim
          melek b · 10 Avqust 23:3010

          axsamin xeyir,necesen|?usaq necedi|?biraz xestefasonam deye yaza bilmirdim|((

          Cavab yaz
      • Anonim
        asi · 10 Avqust 23:0330

        Axşamın xeyir..Paprika qırmızı şirin bibərdi..Öz dilimizdə yazmağı unudublar)..

        Cavab yaz
      • Anonim
        asi · 10 Avqust 23:1010

        Axşamın xeyir..Paprika qırmızı şirin bibərdi..

        Cavab yaz
        • Anonim
          Papatya · 11 Avqust 12:4510

          Salam asi. Leçonu bir iki neferde yemisem qonaq gedende. Yağini zadini bezileri cox tokur asi. Yaği cox olanda yaxsi olmur. Duru yağ da eledi ki evvel bilmirsen tokende, erzaqlar bişenden sonra yağini buraxir.

          Cavab yaz
  • Anonim
    Samire · 10 Avqust 21:4600

    Leço Bolqar metbextine aiddir. Bolqariyanın özüne mexsus dadlı terevez yemekleri var...

    Cavab yaz
  • Anonim
    Mila · 10 Avqust 23:0000

    Paprika bibər

    Cavab yaz
  • Anonim
    Ulya · 11 Avqust 01:3921

    Salam geceeniZ xeyir qizlar. Ayyy men heeeech sevmirem de lecho, acika, turshular ve s. Bu kimi baglamalari

    Cavab yaz
    • Anonim
      Papatya · 11 Avqust 10:0630

      Acika, leço yenə eybi yox, turşu sevilmezmi? Turşu yeyilmezmi?:)) Butuuun turşu çeşidlerini çoox sevirem. Salatlar olur qişa bağlanan cox lezzetli:)

      Cavab yaz
      • Anonim
        Melek b · 11 Avqust 12:2020

        Ramaskam salam.mende sevmirem tursulari..evde hec kim sevmir)

        Cavab yaz
        • Anonim
          Papatya · 11 Avqust 12:4320

          Salam meleyim. Aaaaa niye? Xiyar turşusu, içi doldurulma biber, xirda xirda dogranmiş kelem+yerkoku falan turşusu, anam sari gavalidan da edir, ay o da cox lezzetli, xirda pomidorlardan edilen. Xirt xirt xiyar turşunu nece, niye sevmirsizee?:))))nayirr nolamaz:)) heşir salmağima baxma, duzdu sevmeyenler var.

          Cavab yaz
          • Anonim
            Melek b · 11 Avqust 13:1230

            Tay sensen de hazirlasan senin xatirine dadina baxaram))))(***)

            Cavab yaz
      • Anonim
        Ulya · 11 Avqust 13:3220

        Heee sevmirem hech birini. Muxtelif turshulari duz sufreye nefsim hech birini chekmez. Menimki shirniyyatdi)))

        Cavab yaz
        • Anonim
          Papatya · 11 Avqust 14:0710

          Aha, şirniyyati men de coox sevirem. Menim ucun dad onemlidir. Harda gorsem her turşunu, her şirniyyati yeye bilmerem. Leziz hazirlanibsa hevesle yeyecem. Boranili aşi heeç ama heççç sevmezdim meselen. Baldizim hazirladi bir gun, dadindan doymadim. Demeli men dadlisina rast gelmemişemmiş bildim:) bezi insanlar sevmez turş dadan şeyleri. Yoldasim eledi. Kifteye dene turşu(alça) qoyariq, suyuna da atariq biz. Sevmir deye leğv elemisem. Turşmeze dadsa yemez.

          Cavab yaz
          • Anonim
            Ulya · 11 Avqust 15:2410

            Bir defe mene chox eziz olan bir xanimin kefi yox idi, kovrelmishdi ne etdimse xeyri olmadi. Dedim ki, bax sene soz verirem bundan sonra kelem dolmasi, borani plov ve borani qutabi yeyecem))) hemen kefi duzeldi ve bashladi daim onlari hazirlamaga))) sevmediyim sheylerdi amma ki, soz vermishdim.deye yedim. İndi mama deyir ki hazirlayim o yemeklerden, daha yeyirsen de))) deyirem ki, yoooo sene soz vermemishem ki o yemekleri)))

            Cavab yaz
            • Anonim
              Papatya · 11 Avqust 16:4810

              Can yaziq mamalar. :)Borani qutabi sevmirem. Belke onun da cox lezzetlisi rast duşsem fikrim deyiser)

      • Anonim
        Ulya · 11 Avqust 14:0220

        Bizimkiler gavali, cennet almasi, alcha, zogal turshusu duzmushduler sufreye srahagun gozumun ucuyla da baxmadim)))

        Cavab yaz
        • Anonim
          Ulya · 11 Avqust 15:4420

          Bezen ozumu mecbur etmek isteyirem ki, yeyim dadina baxim belke xoshuma geler. Amma dadina bele baxa bilmirem... Ozumden asili deyil...

          Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.