Maraqlı

İftarda hansı qidalar qəbul edilməlidir? - TÖVSİYƏ

28 Fevral 2025 13:51
Baxış: 621
VTB-də MİNİMAL FAİZ DƏRƏCƏSİ İLƏ NAĞD KREDİT 10.49%-dən

İftarda qidalanma balanslı və sağlam olmalıdır ki, uzun müddət ac qalan orqanizmə ani yük düşməsin.

Milli.Az xəbər verir ki, ideal iftar menyusu üçün aşağıdakı prinsiplərə əməl etmək tövsiyə olunur:

Açılış (Orucu açmaq üçün)

Xurma və ya quru meyvələr - sürətli enerji üçün
İlıq su və ya bitki çayı - mədəni yavaş-yavaş oyatmaq üçün
1 kasa şorba (məsələn, mərci, toyuq və ya tərəvəz şorbası) - həzmi rahatlaşdırır

Əsas yemək

Zülal mənbələri: Toyuq, balıq, mal əti və ya paxlalılar (noxud, mərcimək)
Kompleks karbohidratlar: Tam buğda çörəyi, bulqur, qəhvəyi düyü və ya kartof
Tərəvəzlər: Salat, buxarda bişmiş və ya sobada hazırlanmış tərəvəzlər

Qəbul edilməli olan yağlar

Zeytun yağı və ya qoz-fındıq kimi sağlam yağlar (həddindən artıq yağlı yeməklərdən çəkinmək lazımdır)

Süd məhsulları

Qatıq və ya ayran - həzmi asanlaşdırır və elektrolit balansını qoruyur

Şirin qidalar (əgər yemək istəsəniz)

Meyvələr və ya təbii bal ilə yoğurt
Şərbətli və ağır şirniyyatlardan uzaq durmaq məsləhətdir

Əlavə Məsləhətlər:

Yavaş-yavaş və kiçik porsiyalarla yemək
 İftardan sonra bol su içmək
 Həddindən artıq yağlı, duzlu və şəkərli qidalardan qaçmaq

Fidan
Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.