Çörəyin təzə qalmasını təmin etmək üçün bir neçə praktiki üsul mövcuddur.
Günümüzdə plastik torbalar yerinə daha davamlı alternativlər üstünlük təşkil etsə də, çörək torbaları hələ də plastik ola bilər.
Milli.Az çörəyin təzəliyini qorumaq istəyənlər üçün bəzi üsullar təklif edir:
Çörəyi plastik torbada saxlamayın
Çörəkləri təzə saxlamaq üçün beş müxtəlif üsul mövcuddur. Çörəyin ilk günkü kimi qalmasını istəyirsinizsə, bu variantlardan birini sınaya bilərsiniz. İşdə evdəki çörəyin xırt-xırt qalmasının yolları:
Kağız torba üsulu:
Çörək kağız torbada saxlandıqda nəmini itirmədən təzə qala bilər. Lakin torbanın tamamilə bağlı olmaması vacibdir ki, hava daxil ola bilsin. Kağız torba çörəyi xarici təsirlərdən qoruyur və nəmin yığılmasının qarşısını alır.
Parça torba üsulu:
Çörək pambıq parça torbada da saxlanıla bilər. Parça torba çörəyin nəfəs almasını təmin edərək, onun təzə qalmasına kömək edir.
Saxlama qabı istifadə etmək:
Çörəyi daha uzun müddət saxlamaq istəyirsinizsə, onu hava keçirməyən bir saxlama qabına qoymaq olar. Ancaq qabda artıq nəmin yaranmaması üçün çörəyin tam soyumasını gözləmək vacibdir.
Soyuducuda saxlamamaq:
Çörəyi soyuducuda saxlamayın. Soyuq mühitdə çörək tez köhnəlir və sərtləşir. Yalnız çox uzun müddət saxlamaq lazım gəldikdə çörəyi dilimləyib dondurmaq daha yaxşı bir seçim ola bilər.
Dondurma üsulu:
Çörəyi uzun müddət təzə saxlamaq istəyirsinizsə, onu dilimləyib dondura bilərsiniz. Hər bir dilimi ayrı-ayrılıqda bükmək və hava keçirməyən bir torbada dondurmaq çörəyin xarab olmadan uzun müddət qalmasını təmin edər. Yemək üçün dondurulmuş çörəyi həll etdikdən sonra sobada qısa müddət istilədərək, təzə kimi yeyə bilərsiniz.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az