Sağlamlıq

Orqanik qidaların üstünlüyü

3 Yanvar 2020 22:53
0 Şərh     Baxış: 1 766
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Orqanik qidalar yetişdirilməsində süni gübrələrin, həşəratlara qarşı işlədilən dərmanların, hormonların, antibiotiklərin, boyaların, kimyəvi maddələrin və qablaşdırılma vasitələrinin istifadə olunmadığı məhsullardır. Onlar üzvi əkinçiliyin məhsuludur, bitki və heyvan mənşəlidir.

Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, orqanik qidaların istehsalında hormon və gübrə istifadəsi az olduğu üçün torpağın mineral baxımdan daha zəngin olması şərtdir, nəticədə həmin məhsullar mineralı az olan və gübrəli torpaqlarda yetişən ərzaqlardan daha dadlı olur.

Orqanik qidalardan istifadə bədənin xərçəngə qarşı müqavimətini artırır, ürəyin sağlamlığını qoruyur, bir çox infeksiyaların meydana gəlməsinin, damar tutulmalarının qarşısını alır, yaşlanmanı yubadır, hüceyrələrin və toxumaların quruluşunu qoruyur.

Milli.Az

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.