Sağlamlıq

Bu üç yol bütün ailəni KİMYƏVİ MADDƏLƏRDƏN qoruyacaq

25 Avqust 2019 21:02
7 Şərh     Baxış: 6 412

Təəssüf ki, toyuqların bağın ətrafında gəzib taxıl və yaşıl ot yediyi dövrlər başa çatıb. İndi quş əti bizə toyuq və hinduşkaların yem və hormonlarla yetişdirilən nəhəng quşçuluq təsərrüfatlarından gəlir. Quşlar xəstələnəndə insanlar kimi hər cür antibiotiklərlə müalicə olunur. Bu kimyəvi maddələr tətbiq edildikdən sonra 7-10 gün ərzində bədəndə qalır.

Milli.Az oxucuları kimyəvi maddələrin təsirini minimuma endirən vasitələrlə tanış edir.

İstehsalçıların inyeksiyaları nə vaxt etdiyini müəyyən etmək mümkün deyil, odur ki, təbii şəkildə yetişdirilməyən toyuq ətindəki kimyəvi maddələrin orqanizmə zərərverici təsirini minimallaşdırmaq üçün özünü sığortalamaq və bacardığın hər şeyi etmək daha yaxşıdır. Əlbəttə ki, toyuq ətini hormonlardan və dərmanlardan 100% təmizləmək mümkün deyil, ancaq toksinlərin çoxundan qurtula bilərsiniz.

Toyuğu antibiotiklərdən necə təmizləmək olar?

1-ci üsul

Toyuğu qaynadın, bulyonu tullayın. Əmin olun ki, təbii şəraitdə bəslənməyən toyuqların bulyonundan nə sizə, nə də ki, ailənizə xeyri olacaq. Ən yaxşı halda, sadəcə bədənə zərər verməyəcək.

2-ci üsul

Toyuğu bütöv halda bişirməyin. Toksinlər böyrək və qaraciyərdə toplanır, odur ki, içalatı diqqətlə çıxarın. Toyuq dərisi və quyruğunu da atın, yalnız bundan sonra bişirməyə davam edə bilərsiniz.

3-cü üsul

1 litr təmiz suya 2 xörək qaşığı duz əlavə edib yarım limonunun suyunu sıxın. Bu maye içində toyuğu ən azı 2 saat isladın. Sonra köhnə suyu boşaldıb daha bir duzlu su hazırlayın və toyuğu yenidən 2 saat saxlayın.

Həmçinin əti mineral suda islatmaq olar. Bu üsul ətdəki antibiotiklərin və hormonların miqdarını minimuma endirməklə yanaşı, toyuq ətini də yumşaldır. Uzun müddət isladıqdan sonra toyuq sinəsini ispanaqla etibarlı şəkildə bişirməyə başlaya bilərsiniz, inanılmaz dərəcədə dadlı olacaq. (publika.az)

Milli.Az

loading...

Şərh yaz:

7 Şərh:

  • Anonim
    Anonimka · 25 Avqust 22:5740

    Demək olar ki nə almırıq, nə də yemirik.iç -alatanı ümumiyyətlə almırıq.Təsadüf hallarda döş ətini alarıq.

    Cavab yaz
  • Anonim
    Ulya · 26 Avqust 01:1511

    Day toyuqda dad qalmaz ki... Öz heyetimizde gezen toyuq kesilende evde onu ancaq mama yeyir. Vessalam.

    Cavab yaz
  • Anonim
    Qesi · 26 Avqust 08:2710

    Toyuq eti vabse yemek duzgun deyil ancaq kent toyuqu

    Cavab yaz
    • Anonim
      Ulya · 26 Avqust 12:4800

      heyet toyugunun iyi gelende men evden gedirem xalamgile))))

      Cavab yaz
      • Anonim
        Reyhan · 26 Avqust 14:2801

        Hansi agilsiz toyugu qaynatmiyif qizardir men suda soganla qaynadiram

        Cavab yaz
        • Anonim
          Ulya · 26 Avqust 16:5401

          mən yalnız broyler toyuğu yeyirəm,onun da qanadını. Əgər toyuq əvvəlcə qaynadılsa sonra bişirilsə mən yemirəm. Zövqlər, ağız dadları müxtəlifdir.

          Cavab yaz
  • Anonim
    Aygun · 26 Avqust 19:0010

    Yaziq camaat bilmir ne yaxşidi ne pisdi keyfiyyetsuz ne oldu satirlar teki cibleri pulnan oynasin haramla qazanmayin

    Cavab yaz

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2015 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.