Sağlamlıq

Niyə pəhrizə sarıkök əlavə edilməlidir? - 5 ƏSAS FAYDASI

2 May 2024 01:40
Baxış: 1 008
VTB-də minimal faiz dərəcəsi ilə nağd kredit 10.49%-dən

Sarıkök antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Sarıkök yeməklərə ətir və dad əlavə etməklə yanaşı, həm də çoxsaylı sağlamlıq faydaları ilə tanınan heyrətamiz bir ədviyyatdır. 

Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu ədviyyat antioksidant və iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində bədəni müxtəlif xəstəliklərdən qorumağa kömək edə bilər. 

Bundan əlavə, həmçinin immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edə bilər. Bu, onun əsas aktiv komponenti olan "curcumin" sayəsində mümkündür. Bu maddə bədəndə iltihabı azalda və sərbəst radikallarla mübarizə apararaq hüceyrələri zədələnmədən qoruya bilər. Buna görə də, pəhrizdə və ya əlavə olaraq sarıkök istehlak etmək sağlamlığın qorunmasına kömək edə bilər. Bu ədviyyat həm də ürək-damar sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır. 

Mütəxəssislərin fikrincə, sarıkök maddələr mübadiləsinə müsbət təsir göstərdiyi üçün qida rasionuna əlavə edilməlidir. Qan şəkəri səviyyələrini idarə etməyə kömək edən insulin həssaslığını artıra bilər. Bundan əlavə, ədviyyat serotonin və dopamin kimi nörotransmitterləri tənzimləyərək əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdıra və stress səviyyələrini azalda bilər.

Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Azernews Newspaper

XƏBƏR LENTİ

Copyright © 2025 Milli.Az

Saytdakı materialların istifadəsi zamanı istinad edilməsi vacibdir. Məlumat
internet səhifələrində istifadə edildikdə hiperlink vasitəsi ilə istinad mütləqdir.